K cintorínu-lavička-poškodená

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Roman Šimo 03. novembra 2019

Je potrebné nutné lavičku na cintoríne v Bánovej opraviť, keďže podstavce sú vo veľmi zlom stave. Mohlo by sa stať, že keď si niekto sadne, osoba padne aj s lavičkou dole svahom. Možno potom umiestniť na miesto, kde bude priestor bezpečnejší. V prvom rade však musí byť lavička obmedzená.

03. november 2019

Roman Šimo

Chcem v rámci tohto podnetu aj poprosiť opraviť kľučky na bránke. Má sa zatvárať kôli diviakom, no stalo sa, že i kľučka v ruke zostala alebo odpadla. Verím ale, že brána sa časom zrekonštruuje kompletne.
05. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Uvedená lavička bude v blízkej dobe odstránená a počas budúceho roka bude nanovo osadená. Oprava, resp. výmena vstupnej brány je naplánovaná taktiež počas roka 2020. Mesto Žilina.
Kto? ŽILBYT, s.r.o.
Kedy? 2020

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
05. november 2019

Roman Šimo

Ďakujem za pripravované riešenia. Viem, že by som chcel už niečo naviac, ale ak sa bude dať aj zábradlie v okolí lavičky. Sú tam totiž i nestabilné schodíky, pri ktorých sa hlavne starší ľudia nemajú čoho chytiť. Predtým tam bol aspoň ten drevený domček. Pri lavičke samozrejme môže zábradlie zvýšiť pocit bezpečia. Možno sa ale s týmito doplnkami počítalo aj skôr.
09. november 2019

Roman

Poškodená lavička bola odstránená.
04. máj 2020

Matúš 👍

Nová zatiaľ neosadená
07. november 2020

Roman Šimo

Lavička chýba, no som za to, aby sa osadila až po rekonštrukcii chodníka a zábradlia. Bezpečnosť je na prvom mieste.
20. december 2020

Roman Šimo

Zatiaľ lavička tam nie je, ale pribudlo nové schodisko so zábradlím. Konečne po rokoch sa aj na tomto cintoríne trošku to prostredie mení.
10. marec 2021

Roman Šimo

Vyriešené, ďakujem.

S novou lavičkou som skúsil pohnúť. Zatiaľ drží. Ide mi len o to, aby sa niekedy niekto neprevrátil dozadu. V tom prípade, by úraz mohol znamenať vážne následky na zdraví či smrť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania