Dolná-zvodidlá-zhrdzavené

Zodpovednosť za riešenie: Žilinský samosprávny kraj

V riešení
meno
Roman Šimo 18. novembra 2019

Je vhodné vymeniť alebo zrekonštruovať zvodidlá vedúce popri ceste popod Dubeň. Nedávno sa menili zvodidlá na ceste do Mojša, ale myslím, že tu by si to zaslúžilo pre svoj havarijný stav väčšiu pozornosť. Zodpovedným subjektom, by mal byť pravdepodobne ŽSK.

19. november 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Uvedená komunikácia, ako aj jej priľahlé súčasti sú v správe spoločnosti SC ŽSK, ktorú je potrebné v danej veci kontaktovať.
27. december 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme preposlali zodpovednej inštitúcii.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
10. február 2020

Odpoveď samosprávy

Po vykonanej obhliadke záchytné bezpečnostné zariadenia v uvedenom mieste vykazujú povrchovú koróziu a momentálne spĺňajú požadovanú úroveň zachytenia, predmetný úsek budeme priebežne monitorovať.

Žilinský samosprávny kraj
10. február 2020

Roman Šimo

Na niektorých miestach si to určite vyžaduje opravu. Nepôsobí to ale ukážkovo, čo sa týka korózie. Je potrebné zohľadniť aj iné faktory, ako sú práve technické a bezpečnostné normy.
15. marec 2020

Roman

Po mojej osobnej obhliadke, z pohľadu vodiča či jazdca na bicykli, zvodidlá nespĺňajú bezpečnostné pravidlá. Sú totiž na niektorých miestach skorodované tak, že sa postupne rozpadávajú a žiaľ na niektorých miestach, kde je vysoký svah pod vozovkou, sú od krajnice vzdialené možno aj 50 cm. Takto vzniká nebezpečie skĺznutia motorového vozidla, cyklistu a možno aj chodca idúceho po krajnici a to hlavne po zotmení. Sám som si vyskúšal túto možnosť a mal som čo robiť, aby som sa udržal a nezrútil sa niekoľko desiatok metrov smerom k biokoridoru pri Váhu. Prosím preto o prehodnotenie ŽSK a čo najskoršiu obhliadku s následným rozhodnutím vykonať v najbližšom možnom termíne opravu.
05. júl 2020

Roman Šimo

Ak by sa rekonštruovala cesta, súčasťou opravy, by mali byť aj spomínané zvodidlá.
03. január 2021

Roman Šimo

V priestore zvodidiel prebehlo zjavne čistenie. Neviem, či to znamená nejakú blížiacu sa rekonštrukciu cesty alebo samotných zvodidiel. Jedno i druhé je potrebné.
02. marec 2022

Roman Šimo

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
03. marec 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali ŽSK s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
14. november 2022

Matúš 👍

Cesta zrekonštruovaná. Ale o zvodidlách nemám informáciu.
15. november 2022

Roman Šimo

Podľa foto, ktoré boli zatiaľ medializované, to vyzerá, akoby tam zvodidlá neboli. Kiežby sa podarilo aj zvodidlá vymeniť komplet.
26. november 2022

Roman Šimo

Zvodidlá boli kompletne demontované. Nové predpokladám čoskoro.
10. december 2022

Roman Šimo

Po celom úseku v správe ŽSK boli inštalované nové zvodidlá. Bez zvodidiel zostali zatiaľ časti, kde je potrebné spevniť svah. Dokončenie pre náročnosť prác, predpokladám v roku 2023.
09. apríl 2023

Roman Šimo

Zatiaľ sa čaká na dokončenie jednotlivých úsekov. Čo mám informáciu, tak aj zvyšné zhrdzavené zvodidlá (kataster Tepličky), majú byť čoskoro vymenené.
30. jún 2023

Roman Šimo

Neprešiel som celú cestu, no vymenené zvodidlá boli aj v katastry Tepličky nad Váhom a skompletizované by to malo byť aj na miestach, kde sa bolo potrebné spevniť svah. Ďakujem. Konečne bezpečnejšia cesta.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania