Veľký diel-neporiadok a odpadky-čierne skládky

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Ladislav 25. novembra 2019

Pán Groma organizoval čistenie jarku v lesoparku (oproti VUD), avšak zorganizovať odpratanie tých smetí mu už pred odchodom do LM asi nenapadlo. Tak mu to skúste pripomenúť, lebo čoskoro pôjde o zakladanie nelegálnej skládky ;) Už to tam straší vyše mesiaca.

25. november 2019

Roman Šimo

Niekoľko mesačné kopy konárov sú aj po veľkej časti mesta. Čo viem, tak aj po čistení Frambora trvalo dosť dlho, kým to odvezie. Bežný odpad sa pravidelne odváža, no v prípade bio odpadu asi nie. Toto miesto som tiež spomínal v inom podnete.
25. november 2019

Ladislav

Najsmutnejšie je, že Groma si akože robí PR ale ani to nevie dotiahnuť do konca. Trochu blbé je tiež to, že daná kopa nelegálnej skládky zaberá miesta pre 3 motorové vozidlá, ktoré su v čase prestavby priľahlého parkoviska celkom potrebné. Mimochodom, práce na rekonštrukcii parkoviska boli pozastavené, lebo nejakému poslancovi asi vadilo, že univerzita konečne začala danú plochu revitalizovať, tak tam poslal kontrolu. Výborne!
25. november 2019

Roman Šimo

V prvom rade, by to malo vadiť Žilinskej univerzite, ktorej pozemok pravdepodobne patrí. Súhlasím, že sa blokujú parkovacie miesta. Čo sa týka budovaného parkoviska, tak sú tam otázniky, či sa nepoškodil touto výstavbou miestny biotop a to vrátane toku Čížovho jarku. Je teda asi potrebné stavbu pozastaviť, ak sa dejú nenavrátiteľné škody na prírode. Ak sa ukáže všetko v poriadku, stavba môže pokračovať.
30. november 2019

Ladislav

Podľa vyjadrení Gromu v priloženom videu v príspevku vyššie uvedenom mu veľmi záleží na potoku, kt. vedie cez parkovisko. To zatrubnenie asi nebolo vykonané teraz, keďže parkovisko, síce len vysypané, tam je už viac ako 5 rokov - osobne chodím okolo denne. Takže akási hra okolo "zachovania zelene" je od Gromu naozaj populistická - doteraz mu nevadilo to zatrubnenie?
30. november 2019

Roman Šimo

Je pravda, že priestor pred výstavbou parkoviska bol akoby zabudnutý, zanedbaný. Okolo nás sa všade pohybuje politika. Niekedy je už ťažko posúdiť, čo sa deje úprimne alebo nie. Ak si dobre pamätám, tak pán Groma namietal postup pri súčasnej výstavbe.
10. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali, zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
15. december 2019

Roman

Aktuálny stav.
15. december 2019

Roman Šimo

Treba aj poznamenať, že teraz, keď sú stromy bez listov, ukazuje sa, že na strane pri ceste, by sa mohli aj trošku možno k jari upraviť, orezať.
13. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Uvedená lokalita je vyčistená. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina
Kedy? december 2019

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania