Popradská-trávnatá plocha-vyjazdené koľaje

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Roman Šimo 01. decembra 2019

Momentálne prebiehajú na bytovom dome práce, vďaka ktorým museli pravdepodobne ťažké mechanizmy vstúpiť na trávnik. Uvedomujem si, že na úzky chodník sa veľké auto dostane veľmi ťažko. Dúfam ale, že realizátor stavby i obyvatelia tam bývajúci vnímajú aktuálny stav a dôjde k skorej náprave. Keď totiž to niekedy zapadá snehom, na jar už nebude mať kto trávnik upraviť.

04. december 2019

Sídlisko Vlčince Spoločne za lepší domov

Bývam na Popradskej a bohužiaľ, tie stavebné práce sú náročné a naozaj tam musia ťažké mechanizmy zasahovať do trávnatých plôch. Verte ale, že práve obyvatelia tohto paneláku sa budú usilovať o to, aby sa naše okolie dalo čím skôr do poriadku 🙂
04. december 2019

Roman Šimo

Ďakujem za reakciu. Som rád, ak si to aj obyvatelia tam bývajúci odsleduju. Poškodenie územia je rozsiahlejšie, tak aby sa to dalo do poriadku. Mohlo sa ale možno pristupovať k tomu citlivejšie. To už je ale na posúdenie pravdepodobne niekoho iného. Stáva sa totiž veľa takýchto prípadov aj bez neskoršej nápravy zodpovedných.
05. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Odbor životného prostredia MsÚ eviduje túto stavbu a vyzvalo zhotoviteľa, aby sa vyjadril k spomínanému poškodzovaniu zelene a mobiliáru. Po dokončení stavebných prác je zhotoviteľ povinný plochy zrekultivovať a uviesť do pôvodného stavu. Mesto Žilina.
Kto? Odbor životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
07. december 2019

Roman Šimo

Podobný stav, ale menšieho rozmeru je i na Trnavskej ulici pri rekonštrukcii škôlky. Hádam to tiež dajú potom do poriadku.
18. marec 2020

Roman

Aktuálne zatiaľ bez zmeny. Myslím, že sa už pracuje na inej strane paneláku, kde už je asi lepší prístup techniky, Mohla sa teda v skorom jarnom období realizovať úprava terénu. Keď sa upraví terén neskôr, príde sucho a tráva už len ťažko pravdepodobne dorastie.
25. apríl 2020

Sídlisko Vlčince Spoločne za lepší domov

Firma stavebne prace pomaly dokoncuje a upravuje aj poskodeny teren.
27. apríl 2020

Roman

Myslím, že sa môže uzavrieť ako vyriešené. V tomto suchu sa tráva asi ťažko prebije na povrch, no čas ukáže.
Ďakujem všetkým zúčastneným.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania