Vysokoškolákov-rozšírenie cesty

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Roman Šimo 06. decembra 2019

Už roky sa píše, šušká, hovorí o rozšírení hlavnej cesty vedúcej od mesta v smere na Rosinskú cestu. Doposiaľ sa to len odsúva a pritom stav okolia cesty je akoby pripravený na výstavbu. Nechalo sa to všetko nedorobené, čím utrpela aj príroda či pohodlie pre občanov. Stojaté autá v zápchach majú vplyv i na naše ovzdušie. Preto týmto žiadam dobudovať rozšírenie cesty aspoň po križovatku pri elektrodome. V týchto miestach, by ani príroda nemusela utrpieť vážne škody predpokladám. Ide mi len o to, aby sa kompetentní s tým už začali vážne zaoberať a v najbližších rokoch zjednali nápravu.

19. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor investičný, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
27. február 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
02. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. V súčasnosti samospráva nezvažuje rozšírenie uvedenej komunikácie, keďže na tento účel nie sú momentálne vyčlenené finančné prostriedky z rozpočtu mesta. Uvedený podnet sme zaevidovali a jeho realizáciu zvážime v závislosti na finančných možnostiach samosprávy v nasledujúcom období. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
02. marec 2020

Roman Šimo

Ďakujem za odpoveď, no bolo by asi vhodné, aby mesto nad tým už vážne uvažovalo, keďže je to záležitosť na dlhšiu prípravu a takto sa to len možno 30 rokov posúva ďalej a ďalej.
25. február 2023

Roman Šimo

Podľa nedávneho vyjadrenia pána primátora, by chceli na úrovni mesta ešte myslím v tomto volebnom období, zrealizovať štúdiu, respektíve projekt na dobudovanie rozšírenia uvedenej cestnej komunikácie (od Žilpa po Rosinskú cestu). Je potrebné brať do úvahy aj zložité úseky, ktoré v priebehu rokov pribudli a pribudnú. Ide napríklad o výstavbu rodinných domov (vznikne križovatka s ulíc Poddielna, Matice slovenskej a Vysokoškolákov) i polyfunkčného objektu v križovatke ulíc Fatranská a Vysokoškolákov. Samozrejme nápor je od Soliniek pri Karpatskej ulici a v budúcnosti môže mať určitý vplyv na dopravu sprejazdnenie diaľnice vo Višňovom. Preto dosah až k Rosinskej ceste.
25. február 2023

Roman Šimo

...Ktovie, napokon možno ľudia aj autami prestanú jazdiť vo zvýšenej intenzite.
05. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Momentálne nezvažujeme rozšírenie vozovky. Podnet uzatvárame na portáli Odkaz pre starostu. Ak budete chcieť opätovne riešiť podnet, zadajte ho prostredníctvom webovej stránky mesta Žilina - ikona Podnet pre mesto. Mesto Žilina
07. apríl 2024

Roman Šimo

Ta prečo rieši mesto architektonickú súťaž na rozšírenie cesty?
08. apríl 2024

Martin

Ľavá ruka nevie, čo robí pravá?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania