Juraja Fándlyho-osvetlenie-nadbytočné

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Peter 25. decembra 2019

Viac stlpov viac svetla?? Neviem kto kontroloval projekty ale toto je uplne zbytocne mrhanie financiami

24. január 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
24. január 2020

Matúš 👍

Myslím si, že verejné osvetlenie bolo prvé a potom bolo dorobené osvetlenie priechodu a to muselo byť v projekte, inak by ho dopravný inšpektorát neschválil a nemohol by byt priechod/križovatka realizovaný. Požiadavky na osvetlenie priechodu sú možno také, ktoré VO na tom mieste nespĺňalo (výška, uhol). To sú len moje dohady. Možno má osvetlenie priechodu aj iný zdroj napájania.
24. január 2020

Peter

Si myslim ze to mohlo byt na jednom stlpe. Obe lampy.

Podla mojich poslednych info projekt na osvetlenie nepocital s miestnymi prvkami ako stromy a ine objekty. Na projekte k osvstleniu nie su vobec zakreslene
27. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Osvetlenie v uvedenej lokalite bolo vybudované nasledovne: Ulica Juraja Fándlyho - jeden stožiar je vybudovaný v rámci stavby: Stavebné úpravy – rekonštrukcia verejného osvetlenia I. etapa, ktorý osvetľuje chodník a druhý stožiar bol vybudovaný v rámci stavby: Stavebné úpravy stykovej križovatky ulíc Vojtecha Spanyola a Juraja Fandlyho, pre nasvietenie prechodu pre chodcov. Každý stožiar má iný účel osvetlenia a iné technické parametre. Práce na stavbách boli zrealizované v zmysle schválenej projektovej dokumentácie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor riadenia projektov a investícií, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou MsÚ Žilina
07. august 2020

Roman Šimo

Chcem len svoj pocit vyjadriť, že naozaj to vyzerá tak trošku komicky, keď sú dve svietidlá vedľa seba. Jedno svieti na priechod a druhé na chodník. Avšak to svetlo na chodníku, sa mohlo využiť niekde o kúsok ďalej, kde je možno teraz svetla menej. Prípadne mohli byť svietidlá na jednom stĺpe. Ušetrilo by sa asi.
06. november 2020

Roman Šimo

Dodatočne pohľad z bočnej strany. Jedno svietidlo nasmerovaná na cestu a druhé na chodník.
06. január 2023

Martin

Aj keď má každé osvetlenie iný účel, v záujme aspoň menšieho šetrenia elektrickej energie by sa mohli takéto duplicity v rámci celého mesta prehodnotiť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania