1. mája-stavby a budovy-svetelný smog

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Kristina Jurisová 30. januára 2020

Prosím Vás, o reguláciu tohto odborného svetla, ktoré nám, celej bytovke svieti do okien! Minimálne obmedziť svietivosť najlepšie úplne zrušiť! Elektrosmog!!! Ide o budovu bývalej Makyty.

31. január 2020

Kristina Jurisová

Áno, ide o budovu bývalej Makyty.
31. január 2020

Kristina Jurisová

A je to podsvietenie každého poschodia budovy. Je to naozaj nepríjemné svetlo.
31. január 2020

Maria

1. mája-Verejné služby-iné

Neskutočne osvetlenie budova byv.Makyta.
01. február 2020

Václav Crk ml.

P. O. Hviezdoslava-Verejný poriadok-iné

Na prvej fotke vidno pohľad z našej obývacej izby (alebo spálne) budovu bývalej Makyty na ulici 1. mája ktorá má ablsolútne neadekvátne podsvietenie. Veľmi intenzívne biele svetlo presvetluje zvonku náš byt, čo je problém hlavne v spálni kde máme 6 mesačné bábätko. Od spustenia osvetlenia máme problém so spánkom. Nestačia ani zatemňovacie závesy. Na druhej fotografii vidno našu bytovku na ulici Sad na Studničkách ktorá stojí oproti a je celý večer zaliata svetlom. Chápeme, že komerčnú budovu chcel majiteľ zviditeľniť, ale takáto žiara je extrémna a prehnaná.
12. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

meranie je potrebné vykonať v okne sťažovateľa, preto potrebujeme telefonický kontakt a informáciu o dobe osvetlenia objektu bývalej Makyty, aby bolo možné určiť čas merania – či pôjde o večerné alebo nočné meranie. Predbežný termín na vykonanie merania je posledný februárový týždeň. Deň a čas merania bude upresnený po obdržaní informácie o dobe osvetlenia objektu bývalej Makyty a telefonického kontaktu na sťažovateľa, ktorý umožní meranie v okne jeho bytu.


S pozdravom Mgr. Kanderová, odd. hygieny životného prostredia a zdravia
RÚVZ Žilina

Poznámka administrátora: Občania, ktorí majú problém so svetelným smogom môžu kontaktovať RÚVZ mailom na adresu [email protected].
02. máj 2020

Roman Šimo

Vie sa potvrdiť náprava v danej veci?
03. máj 2020

Kristina Jurisová

Dobrý deň,
Meranie sa nekonalo, nakoľko mna ani susedov nik už ďalej nekontaktoval. Ale budova už dlhsie nesvieti vôbec a tesne po našich sťažnostiach sa aj čas svietenia upravil. Dni sa však predlžujú, tak nie je potrebné svietiť, uvidíme neskôr.
03. máj 2020

Matúš 👍

Ja som to pochopil z odpovede tak, že ozvať úradu by ste sa mali vy. Možno ste ale mysleli, že po tom, ako ste sa ozvali úradu, oni sa neozvali. Ale asi je podnet aj tak vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania