Juraja Fándlyho-vyjazdené koľaje

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Alena 06. februára 2020

Takto nám obyvateľom Fandlyho ulice " vylepšuje" trávniky a chodníky firma, ktorá nadstavuje škôlku na Čajakovej ulici.

06. február 2020

Roman Šimo

Tiež som si to všimol. Je to daň za užšie cesty pri škôlkach v celom meste a samozrejme blokujúce odparkovane vozidlá. Firma to verím dá následne do uspokojiveho stavu. Mesto musí na to dohliadnuť.
26. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. V zmysle zmluvy o dielo musí firma, ktorá realizuje rekonštrukciu MŠ, uviesť všetky rekonštrukciou dotknuté pozemky do pôvodného stavu. Odbor riadenia projektov a investícií MsÚ v Žiline, v zastúpení stavebným dozorom dohliadne, aby sa dotknuté pozemky upravili do pôvodného stavu počas priaznivého počasia v čase vegetačného obdobia. Mesto Žilina.
Kto? Odbor riadenia projektov a investícií, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
08. máj 2020

Alena Chupáčová

stav je rovnaký, nadstavba škôlky pokračuje a stavebná firma naďalej devastuje trávnik, z ktorého sa už stala pevná "vozovka"
11. máj 2020

Roman Šimo

Nie som za to, aby sa ničili trávniky, no v tomto prípade aj podľa osobného zhodnotenia, sa prikláňam za rozšírenie tohto prepojenia. Je to tam naozaj dosť úzke a pokiaľ priestor nie je ešte zatrávnený, má význam o niekoľko desiatok centimetrov cestu v oblúku rozšíriť. Do budúcnosti tento argument môže mať istú hodnotu.
12. máj 2020

Alena

Áno, súhlasím, zelených plôch nikdy nie je dosť, vytvorilo sa rozšírenie cesty na úkor trávnika, ale v súčasnosti už cesta nepostačuje na počet áut, ktoré sa pohybujú na Hlinách - zásobovanie Tesca, rodičia prichádzajúci do škôlky.... , je na zvážení, či na vyjazdených koľajách po skončení rekonštrukcie škôlky nerozšíriť komunikáciu.
16. október 2020

Matúš 👍

Je to vyriešené?
16. október 2020

Roman Šimo

Vyriešené to nie je a dlho ani nebude. Priestor je úzky a to aj pre stromy, ktorých korene vyčnievajú von. Veľmi tesný priestor. Je potrebné to tam upraviť a rozšíriť o ten kúsok.
22. október 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
11. január 2021

Alena Chupacova

Juraja Fándlyho-vyjazdené koľaje

bola sľúbená oprava po skončení rekonštrukcia škôlky na Cajakovej, tak dokedy budeme čakať,
11. január 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
11. január 2021

Roman Šimo

Jediná možnosť na zlepšenie stavu na celých Hlinách v tomto probléme, je pristúpiť k rozšíreniu cestných komunikácii. Nemusí to celkom to všetko vyriešiť, no ukazuje sa momentálne ako jedinou možnosťou. Prípadne zaparkované autá dostať na parkovacie plochy, aby neblokovali cesty. Finančne náročné, avšak potrebné riešiť do budúcnosti. Inak sa bude stav všade výraznejšie opakovať.
13. august 2023

Odkazprestarostu.sk

Bol kontaktovaný zadávateľ podnetu v súvislosti s poskytnutím aktualizácie stavu daného podnetu.

S pozdravom.

Admin OpS
14. august 2023

Alena Chupáčová

Dobrý deň, stav nezmenený , nič sa nevyriešilo,stav rovnaký , a to ze tam samospráva naviezla čerstvú hlinu na jar a nasiala trávu pri daždivom počasí je to len horšie lebo zásobovacie auta to rozryli ešte viac a boli to vyhodené peniaze.
14. august 2023

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
18. august 2023

Roman Šimo

Určite je možné v niektorých úsekoch cestu mierne rozšíriť. Treba len zo strany mesta chcieť. Poslanci z veľkej časti túto prácu robia len pre osobný prospech a neraz ani sa tomu nemajú kedy venovať. Investície na rozšírenie, by predpokladám neboli pri rozšírení extrémne vysoké. Tie cesty na Hlinách sú naozaj úzke v niektorých miestach.
05. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, vzhľadom na veľké množstvo podnetov a obmedzené finančné prostriedky vyčlenené na rekonštrukcie a opravy komunikácií cestu momentálne mesto neplánuje rozširovať. Zároveň odporúčame občanom, aby sa v takýchto prípadoch obrátili aj na poslancov za svoj volebný obvod, ktorí dobre poznajú miestne pomery a aj na základe ich požiadaviek, môžu byť tieto podnety zohľadnené pri tvorbe investičného plánu na ďalšie obdobie. Podnet uzatvárame na portáli Odkaz pre starostu. Ak budete chcieť opätovne riešiť podnet, zadajte ho prostredníctvom webovej stránky mesta Žilina - ikona Podnet pre mesto. Mesto Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania