Sad na Studničkách-picia fontánka-graffiti

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Roman Šimo 10. februára 2020

Popísané grafitmi pitné zariadenie v parku na Studničkách. Dokonca jeden zo znakov, pripomína istý znak z druhej svetovej vojny. Je vhodné premaľovať. Celkovo to tam v zóne oddychu nevyzerá dobre. Zodpovednosť by podľa dávnejšieho vyjadrenia samosprávy, mala spadať pod spoločnosť SEVAK.

11. február 2020

Michal

celkovo ty vyzerá neudržiavane, aj tá špina popod lavičky, keď sa niečo vybuduje tak to treba aj udržiavať
11. február 2020

Roman Šimo

U nás je to na Slovensku taká vlastnosť. Postaviť a dosť. V sade určite starostlivosť je, no zjavne nedostatočná. I smetné nádoby sú možno až 3 - 4 druhy.
26. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
14. apríl 2020

Roman Šimo

Zatiaľ bez zmeny. Upozornenie, by malo ísť asi priamo Sevaku, ak sa tak zo strany mesta už nestalo.
14. apríl 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
08. júl 2020

Roman Šimo

Bez zmeny.
24. júl 2020

Vladimír Haluška

Dobrý deň, reagujem len na
24. júl 2020

Vladimír Haluška

Dobrý deň, reagujem len na picie fontánky, o ktorých funkčnosť sa stará naša spoločnosť, nie na celý priestor, ktorý je tiež nasprejovaný. Picie fontánky naša spoločnosť už raz vlani čistila, je to pomerne náročný úkon. Fontánky boli následne opätovne nasprejované. Chápem, že estetický stav fontánok nie je dobrý, ale naša spoločnosť nemá kapacity na opakované čistenie fontánok po vandaloch. V. Haluška, SEVAK.a. s.
24. júl 2020

Roman Šimo

Ďakujem, no mne hlavne vadí ten hákový kríž alebo to, čo sa naň podobá. Ten tam úplne nie je myslím si vhodný.
25. júl 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
vzhľadom na odpoveď SEVAKU, že nemajú kapacity na čistenie fontánok, podnet uzatvárame.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
06. august 2020

Roman Šimo

Čo si mám myslieť, keď sa organizujú v parku podujatia pre deti a dominantou je viditeľne pripomínajúci fašistický znak, i keď dosť nepodarený. Možno to je v skutočnosti niečo iné. Nie som znalý všetkých symbolov. V tomto sa mám obrátiť na políciu? Uvedomujem si, že sprejeri tu budú v momentálnom stave spoločnosti dlho, avšak s prezentáciou diskutabilnej doby v priestore výskytu aj malých detí a mládeže, problém mám. Keďže sa pitná fontána nachádza na vyvýšenine nad parkom, tvorí naozaj výraznú dominantu. Keď to zatriem ja, bude to brané ako poškodzovanie cudzieho majetku. Čo teda, prižmúri niekto z kompetentných oči a pomôže tento pre niekoho malý problém vyriešiť?

https://www.facebook.com/events/610167626307492/
12. august 2020

Vladimír Haluška

Dobrý deň, na základe vašej ďalšej reakcie sme boli s kolegom pozrieť na picie fontánky na Studničkách. Snažili sme sa nájsť znaky, o ktorých sa zmieňujete. Sú tam všelijaké "háky-báky", ale takýto znak sme tam nenašli.
Navrhujeme, ak je to možné,aby mesto zriadilo v predmetnej lokalite monitorovací kamerový systém, ktorý odhalí vandalov. Po zriadení kamerového systému naša spoločnosť opätovne fontánky vyčistí (nie premaľuje, ako to navrhujete). Samozrejme, patrilo by sa vyčistiť aj ostatné sprejermi znehodnotené priestory.
Ing. Haluška, SEVAK,a.s.
12. august 2020

Roman Šimo

Ďakujem za reakciu. Ten znak je zobrazený v úvodnej foto podnetu z 10.2. a zo 14.4. 2020. Je možné, že v poslednom období tam tento znak už z nejakého dôvodu nie je. Mrzí ma, ak kôli tomu ste museli vykonať obhliadku. Máte však pravdu, že tento park je v určitom smere zanedbaný a mesto by malo problém tam riešiť komplexne. Vyčíňanie vandalov sa bude opakovať a potrebné opatrenia tieto javy môžu výrazne eliminovať.
14. august 2020

Roman Šimo

Len pre upresnenie, myslel som tento znak, ktorý sa tam stále nachádza. Samozrejme ja nebudem míňať svoju energiu a čas na tento problém. Pokiaľ to nevadí väčšine obyvateľom a zodpovedným za túto lokalitu. Napríklad poslancom...
08. marec 2021

Roman Šimo

Iba dodatočné foto súčasnosti.
18. jún 2022

Roman Šimo

Po dlhej dobe konečne vyčistené, i keď sa už našiel nejaký "umelec". Vďaka za vyriešenie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania