Nábrežná-stavby a budovy-zlý stav lávky

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Roman Šimo 23. februára 2020

Lávka cez potok od Jasmínovej ulice v smere na autobusovú zastávku, je vo veľmi zlom stave. Je potrebné, čím skôr zhodnotiť stav premostenia, prípadne kôli bezpečnosti vykonať dočasnú uzáveru. Okrem toho je na pilieroch množstvo zachyteného bio odpadu.

Nemám zmapovanú celú trasu, kde sa nachádzajú podobné "zabudnuté" mostíky. Minimálne na jednom, ktorý vyzerá v relatívne dobrom stave, sa hlásilo poškodené zábradlie. Na základe všetkých týchto problémov, je vhodné skontrolovať v najbližšom možnom termíne aj všetky ostatné lávky.

05. marec 2020

Matúš 👍

Zdá sa, že tento článok je práve o tejto lávke. To je ale len zábradlie, nosné konštrukcie riešené neboli: https://www.zilinak.sk/prispevky/13865/na-lavke-cez-potok-rosinka-bolo-dlhodobo-poskodene-zabradlie-obyvatelia-ho-sami-vymenili-za-nove
05. marec 2020

Roman Šimo

Tak, po jednej stránke je to potešujúca správa, čo sa týka zábradlia. Smutné je, že sa museli sami obyvatelia o to postarať. Len, aby časom nezostalo nakoniec iba to zábradlie, keď most nie je naozaj v dobrom stave.
05. marec 2020

Roman Šimo

Hádam sa touto zmenou nezvýšila zaťažiteľnosť samotného mostného telesa. Môže to byť plus ale aj nemusí. Teraz to však vyzerá z neodborného pohľadu aspoň trochu lepšie. Dúfam, že tam bol súhlas mesta, ak to bolo potrebné.
09. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
18. marec 2020

Roman

Aktuálny pohľad na premostenie s novým zábradlím.
18. marec 2020

Roman Šimo

Je potrebné poznamenať, že pozdĺž potoka je niekoľko miest s nánosmi hlavne konárov. Toto je konkrétne miesto bližšie k mostu 1/18.
14. november 2020

Roman Šimo

Stav nižšie položenej lávky stále nie na pohľad dobrý.
14. november 2020

Roman Šimo

Uspokojivý nie je ani stav vyššie položenej lávky v blízkosti zastávky MHD. Dokonca je tam akási prasklina. Je to bezpečné?
14. november 2020

Roman Šimo

Ospravedlňujem sa, keďže by malo ísť o menší konár a podľa foto mi určil nepresnú informáciu. I keď tam nie je tá prasklina pravdepodobne, žalostný stav lávky zostáva.
11. august 2021

Roman Šimo

Už je aj okraj lávky podmytý. Preto je tam asi páska.
11. august 2021

Roman Šimo

15. august 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Barbora Kmeťová
Odkaz pre starostu
[email protected]
20. február 2022

Roman Šimo

Bola realizovaná menšia úprava terénu, no nemám dôveru v túto lávku.
26. september 2022

Roman Šimo

Na ostatnom mestskom zastupiteľstve sa spomínali aj mostné telesá a lávky. Nie všetky sú v správe mesta a tak je opäť cesta napríklad k rekonštrukcii asi ešte veľmi dlhá. V tomto prípade bez zmeny.
21. marec 2023

Roman Šimo

Čaká sa, až keď mostík spadne aj s nejakým chodcom?
01. apríl 2023

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
09. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, vzhľadom na veľké množstvo podnetov a obmedzené finančné prostriedky vyčlenené na rekonštrukcie a opravy sme podnet zaevidovali avšak momentálne ho nebudeme realizovať. Zároveň odporúčame občanom, aby sa v takýchto prípadoch obrátili aj na poslancov za svoj volebný obvod, ktorí dobre poznajú miestne pomery a aj na základe ich požiadaviek, môžu byť tieto podnety zohľadnené pri tvorbe investičného plánu na ďalšie obdobie. Podnet uzatvárame na portáli Odkaz pre starostu. Ak budete chcieť opätovne riešiť podnet, zadajte ho prostredníctvom webovej stránky mesta Žilina - ikona Podnet pre mesto. Mesto Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania