Vysokoškolákov-strom-neorezaný (pri rýchlom občerstvení)

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Roman Šimo 25. februára 2020

Chcem poprosiť orezať stromy zasahujúce do chodníka pri OC Dubeň (kruhová križovatka - čerpacia stanica). Nie som si ale istý vlastníctvom uvedeného pozemku, keďže časť patrí mestu a časť prevádzkovateľovi OC.

Okrem toho sa v priebehu roka, keď sú stromy rozrastené stáva, že javory lemujúce chodník až k druhej kruhovej križovatke, zasahujú výrazne do chodníka.

02. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Stromy sú pravidelne udržiavané vlastníkom pozemku aj bez upozornenia mesta. Po obhliadke (28. 2. 2020) za účasti odborníka na úseku starostlivosti o dreviny a konzultácii so správcom mestskej zelene bolo konštatované, že momentálny stav drevín je v poriadku v súlade s platným VZN. Dreviny nezasahujú konármi do priechodnosti chodníka, ani neprekážajú chodcom. Odborná starostlivosť o zeleň je zabezpečovaná v súlade s VZN č. 8/2010 o správe, údržbe a ochrane zelene. Verejnú zeleň pravidelne kontrolujeme. V prípade zelene nachádzajúcej sa na súkromných pozemkoch, mesto nemôže reálne a účinne nariaďovať spôsob a intenzitu jej údržby. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
02. marec 2020

Roman Šimo

Ďakujem za odpoveď. Áno, zdá sa mi, že čiastočne boli asi oproti minulému roku konáre na mestských pozemkoch upravené. Nasledujúce mesiace ukážu rozdiel. Tie prislúchajúce k pravdepodobne OC udržiavané príliš nie sú. Okolo stromov je aj nachádzajúci sa odpad zo stromov.
14. máj 2020

Roman Šimo

Zjavne až teraz na mestských pozemkoch orezavaju stromy.
14. máj 2020

Roman Šimo

Pravdepodobne ale kôli rekonštrukcii chodníka a nie kôli ľuďom.
21. august 2020

Roman Šimo

Väčší konár sa tam v týchto dňoch odlomil a spadol priamo na chodník. Dal som už mimo chodník.
19. november 2020

Roman Šimo

Ak som si dobre všimol, tak stromy boli upravené aj na problémovom súkromnom pozemku.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania