Tajovského-trávnatá plocha-vybehané koľaje bežcami

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

V riešení

Bórický park sa podarilo revitalizovať po mnohých desaťročiach, pre oddych a relax , ale vadi mne a mnohým iným občanom že bežci behajú po tých istých miestach,vedĺa chodníka a ničia trávnik ,ktorý je sa už z toho nedostane . kúsok ďalej pri VŠ internátoch je veĺke ihrisko ,kde móžu behať tiež dokola.nemohlo by tam byť oznámenie nech behajú po chodníku. a sem tam bežcov oslovili mestskí policajti na nedodržiavanie tohto nariadenia. Predpokladám že tento park nebol revitalizovaný na 1 rok ,ale možno aj na desiatky rokov.

30. marec 2020

Roman Šimo

Tento problém je spomínaný aj v inom podnete z minulého roka.
https://www.odkazprestarostu.sk/zilina/podnety/64593/boricka-cesta-chodnik-chybajuci
30. marec 2020

Martin

Síce som už roky nebehal, ale predpokladám, že to robia kvôli šetreniu klbov. Rovnako vychodené pásy sú aj popri cestičke na vodnom diele.
30. marec 2020

Roman Šimo

Je aj dlažba pravdepodobne týmto pri okraji upadnutá. Nedá sa asi tomu úplne predísť. To by museli bežci mať naozaj iba vyhradené pásy chodníkov iba pre seba. Ničí sa tým ale trávnik aj samotný dlažbový chodník.
30. marec 2020

jeremy

Bol som v rôznych európskych veľkomestách, a parky podobného typu majú ohradené a chránia si a podobné šport aktivity presúvajú na športoviská,aby sa tam neničili. takže podĺa vás tam kĺudne chodiť vo veľkom počte korčuliari cyklisti futbalisti postaviť si tam bránky a urobiť veľké hnedé fľaky ,bez trávnika. vo fontáne môžu byť korčuliari a skateboardisti. Podľa mňa tam ľudia chodia aby si oddýchli a zrelaxovali . na šport sú určené športoviská ,a myslím si ,že v Žiline ich za posledné obdobie pribudlo naozaj veľa.
13. apríl 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
14. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
31. júl 2020

Roman Šimo

Zatiaľ sa neobjavilo stanovisko kompetentných. Jedine možno, ako sa to dá riešiť, je osadiť značenie upozorňujúce bežcov, aby využívali viac chodník. Bude však potom ničená dlažba na okraji chodníka. Nič nie je optimálne. Radšej však ničiť dlažbu, ktorá sa dá opraviť, ako trávu, ktorá už možno ani nevyrastie.
28. december 2020

Roman Šimo

Neviem, či to už niekto tak realizoval, ale či by sa nedalo uvažovať o doplnení športového povrchu lemujúc chodník z exteriérového športového povrchu vhodného práve na beh. Esteticky to vhodne zakomponovať do priestoru. Samozrejme sú trošku problém stĺpy osvetlenia, ale tak by sa to posunulo.
03. júl 2021

Roman Šimo

Foto z výstavy Zásahy2026:
15. august 2023

Odkazprestarostu.sk

Bol kontaktovaný zadávateľ podnetu v súvislosti s poskytnutím aktualizácie stavu daného podnetu.

S pozdravom.

Admin OpS
14. marec 2024

Odkazprestarostu.sk

Samospráva navrhuje zmenu statusu na:
Uzavretý

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania