Hollého-neporiadok vo verejnom priestranstve (pri ZŠ Hollého)

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený

Okolie školy na ul. Hollého plné komunálneho a elektro odpadu. Priestor je nutné aj pozametať, už roky tam nik nezametal. Problem je prejsť aj na biku aby človek nedostal defekt na kolese. Prosím o nápravu.

16. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Uvedená lokalita bola v minulosti (cca pred 2 rokmi) kompletne vyčistená. Jej súčasný stav vznikol v dôsledku dlhodobého neprispôsobivého správania niektorých občanov, ktorí opakovane nerešpektujú platnú legislatívu i nariadenia mesta v oblasti komunálneho odpadu a nakladania s ním. V aktuálnej mimoriadnej situácii samospráva nedokáže zabezpečiť vyčistenie uvedenej lokality vzhľadom k tomu, že rieši množstvo iných akútnych prípadov. Tento podnet naďalej evidujeme v pláne čistenia jednotlivých lokalít na území mesta a jeho riešením sa budeme zaoberať po skončení tejto situácie v závislosti na finančných a kapacitných možnostiach samosprávy. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
16. apríl 2020

Jan Rzeszoto

Ak niekto nerešpektuje VZN alebo zákony SR tak to treba riešiť iným spôsobom ako to písať na odkaz pre starostu. Máme nato predsa Mestskú políciu, štátnu policiu a v prípade protiprávneho konania možnosť podať aj trestné oznámenie. Dalej mame splnomocnenca vlády pre národnostné menšiny a iné nástroje ktoré nám ponúka legislatíva SR. Prosim o pragmaticky prístup a nie o vysvetľovanie aká je situácia zložitá. Nato je samospráva aby riešila problémy v meste. Ďakujem za pochopenie.
28. apríl 2020

Jan Rzeszoto

Vyčistené 😊 a predsa to ide keď sa chce. Pozdravujem na mestský úrad. 👌👍
13. máj 2022

Roman Šimo

Skládka opäť medzi Framborom a ZŠ.
17. máj 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania