Vysokoškolákov-neporiadok vo verejnom priestranstve(okolie Kauf)

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený

Obchodný dom Kaufland, znečistené parkovisko a priľahlé okolie. Vôbec sa nečistí okolie OD. Neporiadok lieta po celej ulici Vysokoškolákov. Žiadam mesto aby urobili poriadkom s odchodnými domami a jasne im stanovili pravidlá. Veď predsa nie je možné aby OD svojou nečinnosťou znečistovali široké okolie. Ďakujem

13. apríl 2020

Roman Šimo

Obchodné domy sú veľmi veľký problém. Nedokážu akosi zabezpečiť kapacitne pracovníkov na čistenie ich pozemkov a okolia. Potom sa to časom naozaj roznesie dosť ďaleko. V tomto prípade nájdeme igelitové sáčky až pri atletickej dráhe zachytené na plote.
27. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. V danej veci samospráva zaslala uvedenému OD oznámenie, aby zabezpečilo vyčistenie svojich pozemkov a vykonávalo ich pravidelnú údržbu. Zabráni sa tak roznášaniu odpadkov aj na okolité pozemky. Čistenie pozemkov v správe mesta sa bude vykonávať až po skončení mimoriadnej situácie vzhľadom na kapacitné možnosti samosprávy, keďže pracovníci VPP na základe rozhodnutia krízového štábu ÚPSVAR museli prerušiť všetky práce organizovane MsÚ Žilina. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
10. jún 2020

Roman Šimo

Aktuálne je možno zlepšenie iba v tom, že sa pokosilo s trávou aj to, čo tam bolo ako odpad. Je možné, že OD už priestor čistil, no je potrebné to tam upratovať pravidelne. Dosť, že svojou prítomnosťou prispievajú určite k výraznému zvyšovaniu emisíí z množstva motorových vozidiel, no bolo by vhodné to riešiť komplexne i mimo predajné priestory.
12. november 2020

Roman Šimo

Odpadky viac či menej sú tam stále. Dokonca som si všimol aj na opačnej strane cesty na stromoch plastové sáčky, ktoré tam nafúklo. Keby to pravidelnejšie čistili, možno by sa podarilo udržať optimálne prostredie.
17. marec 2021

Roman Šimo

Ešte minulý týždeň bol pri Kauflande väčší neporiadok. Dnes to už bolo oveľa lepšie. Je tam iba jedna tabuľa stále pohodená a v kríkoch medzi nevyhrabaným lístím sa odpad ešte nájde. Očakávam opätovné znečistenie, lebo ľudia sú stále asi v móde vianočných nákupov. Pri Žilpe je to pekne upravené.
12. jún 2023

Roman Šimo

V súčasnosti relatívny poriadok. Už sa ale samozrejme začína objavovať menší odpad.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania