Osloboditeľov-zatarasovanie cyklotrasy (vodné dielo)

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Jaroslav Bobovský 18. mája 2020

Okolo Vodného diela Žilina je vybudovaná asfaltová cestička, ktorá je označená dopravnými značkami ako pešia zóna. na asi 200 metrovom úseku pri stúpaní smerom od mesta je vyznačený dopravnými značkami chodník pre cyklistov. Tento krátky úsek býva však často obsadený prevádzkovateľom požičovne plavákov. poprosil by som kompetentných, aby zabezpečili na chodníku pre cyklistov poriadok. Ďakujem pekne.

18. máj 2020

Roman Šimo

Súhlasím tiež, že táto prevádzka, by mohla byť posunutá na iné miesto. Zdržiavajú sa tam aj skupinky, ktoré čiastočne blokujú túto cestu a chodník. Na druhej strane zasa aj chodci chodia často po vyznačených pásoch pre cyklistov. Také slovenské.
21. máj 2020

Martin

Zo zakona o cestnej premavke: "V obytnej zóne, pešej zóne a školskej zóne chodci smú používať cestu v celej jej šírke, pričom sa na nich nevzťahuje § 52." Na zaklade coho vznikol v pesej zone pas pre cyklistov este aj zle oznaceny zvislym znacenim neviem ale trebalo by tam celkovo poupratovat dopravne znacenie. Na tom sa ale musi dohodnut kraj, mesto aj VVS.
01. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
14. júl 2020

Roman Šimo

Bez zmeny.
06. september 2020

Roman Šimo

Po zhodnotení končiacej sa letnej sezóny, je naozaj potrebné apelovať na zmenu. Hlavne v "silnejších" dňoch sa pred touto prevádzkou hromadí množstvo ľudí, ktorí zaberajú vstup, respektíve výstup od nábrežia hrádze. Stáva sa, že je blokovaný nie len cyklopás, no i zvyšok cesty. Majiteľom pozemku je Vodohospodárska výstavba š. p..
17. august 2021

Roman Šimo

Kompetentní mlčia. To naozaj nie je možné nájsť iné miesto? Prípadne posunúť bunku viac do zadu? Je však pravda, že po cyklopáse chodia viac chodci ako cyklisti a to možno aj kôli tejto zábrane. My Slováci asi nevieme realizovať trvalo-udržateľné riešenia.

Pozemok patrí vodohospodárom.
17. august 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Barbora Kmeťová
Odkaz pre starostu
[email protected]
09. júl 2023

Roman Šimo

Tento rok asi neotvorili. Možno som ale iba jeden deň videl...
16. júl 2023

Roman Šimo

Aktuálne je prevádzka požičovne uzavretá a na predaj. Možno na základe uvedeného podnet uzavrieť do času, keď sa problém zopakuje.
06. august 2023

Matúš 👍

Vhodné uzavrieť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania