Gaštanová-invázna rastlina (po úprave terénu)

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Miroslav Gabriš 21. mája 2020

Po oprave tepelných rozvodov a úprave terénu do pôvodného stavu sa v použitej zemine objavujú invazívne rastliny, ktoré sme tu doteraz nemali.
Očakávam nápravu od Žilinskej Teplárenskej.

21. máj 2020

Michal

To nie je len tam. Aj staré ložiska sú okolo celých Soliniek. Mesto Žilina odbor životného prostredia by vykonať obhliadku terénu od Podhája, okolo obvodovej, Metra, zastávka Platanová a medzi bytovkami pri úprave terénu po obnove horúcovodu. Doterajšie pripomienky mesto neriešilo ignorovalo.
21. máj 2020

Roman Šimo

Súhlasím. Veľa tam je ale myslím súkromných pozemkov, takže pravdepodobne to "naháňanie" majiteľov spomaľuje vyriešenie.
27. máj 2020

Jan Rzeszoto

Táto rastlina je tak agresívna že o dva roky bude zamorene široké okolie.
29. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. V danej veci bola vykonaná obhliadka na mieste (29.5.2020). Výskyt inváznej rastliny na mieste nebol aktuálne zistený. Úprava terénu po výmene tepelných rozvodov stále prebieha, práce neboli ešte ukončené a plochy neboli zástupcom mesta prevzaté. Uvedenú situáciu budeme naďalej monitorovať a v prípad výskytu spomínanej rastliny pristúpime k jej likvidácii. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
29. máj 2020

Michal

A čo iné plochy,pri benzínke pod cestou, pri zástavke MHD Pod hájom, pri zámočku Platanová a parkovisko trolejbusov, pod svetelnou križovatkovou Metro - Rajecká cesta okolo chodníka pri koľajisku a smetisko atď. Kto nechce tak nevidí. Uvidíme teraz povraždí a úprave terénu nad teplovodom či to odstránili, alebo len zahrnuli, Čas ukáže.
16. jún 2020

Michal

Dnes 16.6.2020 som prechádzal okolo upravených priestorov, A čuduj sa svete tie rastliny už znova vykúkajú zo zeme. Takže je potrebné vykonať kontrolu nie keď zhrnú zeminu, ale za dva tri týždne. Ona je tak agresivná, že prvá sa tlačí na povrch.A nie len tam. Napr. i pred školou Gaštanová atď.
21. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pri kontrole uvedenej lokality (dňa 15.8.2020) sa už na uvedenom mieste rastlina nenachádzala. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina
Kedy? august 2020

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
25. august 2020

Michal

Zaujímavé 23.8.2020 už je ich tam plno a dosť veľké aby ich bolo vidno 3-4 listy nad zemou. Je to pri vchode Gaštanová 15 na rohu kde bol upravovaný terén po horúcovode. Je potrebné vykonať kontrolu terénu všade kde upravovali terén po horúcovode. Navozili zeminu a ňou zamoria touto pliagou celé Solinky. Ešte nieje vyriešenie likvidácia pri zástavke MHD Jaseňová, Zámoček, Pod Hájom, pod cestou pri benzínke atď.
02. október 2020

Michal

1.10. 2020 pri kosení ju skosili ale je jasne vidieť kde je a za chvíľu sa rozrastie. Nestačí pokosiť ale aj chemicky postrek, To bude na jar len tak bujnieť.
20. máj 2021

Michal

Zaujímavé 20.5.2021 už je ich tam plno a dosť veľké aby ich bolo vidno 3-4-5 listov nad zemou. Je to pri vchode Gaštanová 15 na rohu a po celej trase horúcovodu ku vymeničke kde bol upravovaný terén po budovaní horúcovodu. Je to tak určite aj na ich miestách kde upravovali terén a navozili tu istú zeminu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania