Kamenná-chodník-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

V riešení
meno
Roman Šimo 24. mája 2020

Na úseku Kamenná ulica - Štrková ulica už roky chýba plnohodnotný chodník. Je tam toľko miesta, že by aj cyklochodník sa dal vybudovať. Uvedomujem si, že veľa pozemkov je pravdepodobne v rukách firiem či jednotlivcov, no riešenie sa "ťahá" už veľmi dlho. Bolo by teda vhodné po ceste zrekonštruovať aj chodníky po stretnutí a konzultáciach s vlastníkmi. Táto priemyselná lokalita to potrebuje. Stačí sa len pozrieť v akom stave je okolie hlavnej cesty.

05. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. V minulosti pri rekonštrukcii Kamennej ulici pracovníci Investičného odboru MsÚ v Žiline zabezpečili vybudovanie "Štrkochodníka" rozšírením krajnice. V uvedenom mieste je množstvo nevysporiadaných pozemkov a vlastníkov. Z tohto dôvodu je realizácia plnohodnotného chodníka veľmi komplikovaná a momentálne sa nezvažuje. Podnet sme však zaevidovali a do budúcna zvážime túto možnosť. Mesto Žilina.
Kto? Odbor riadenia projektov a investícií, Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
22. február 2023

Andrej

Kamenná-chodník-chýbajúci

Na Kamennej ulici, čo je priemyselná zóna, je čoraz viac chodcov, čo je celkom aj pochopiteľné, pretože buď sa po ceste stavia v tamojšom obchodnom dome a odtiaľ idú autobusom alebo bývajú na Solinkách či Hlinách.
Doteraz tam však nie je žiadny chodník hodný tohto storočia a v jednom úseku to dokonca vyzerá takto. Každý chodec, ktorého vidím, volí radšej vbehnutie na cestu, čo niekedy môže skončiť tragicky (premávka tam je dosť frekventovaná).
20. máj 2023

Roman Šimo

Nepochopím, prečo tak dlhé obdobie na tejto frekventovanej ulici nie je chodník. Že nebol vybudovaný už za socializmu. Bolo tam toľko podnikov, kde pracovalo množstvo ľudí. Asi sme sa naozaj veľmi v niečom za 30 rokov neposunuli. Dúfam, že mesto nebude mať tento problém príliš dlho v archíve.
27. máj 2023

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.