Námestie obetí komunizmu-odovzdanie použitého kuchynského oleja

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Roman Šimo 25. mája 2020

V súčasnosti majú obyvatelia mesta obmedzené možnosti na odovzdanie použitého kuchynského oleja v blízkosti svojich bydlísk. Aspoň som takú informáciu nezachytil. Chcel by som teda poprosiť o lepšiu dostupnosť zberných miest a odvozu tejto komodity z jednotlivých domácností v celom meste a prímestských častiach. Následkom toho, že obyvatelia olej napríklad vylejú do kanalizácie, vznikajú následne pravdepodobne problémy s potrubiami v budúcnosti.

05. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
10. august 2020

Roman Šimo

Tu ešte odpoveď neprišla, no mesto zverejnilo tento mesiac okrajovo informáciu ako a kde odovzdať použitý kuchynský olej. Podľa tejto informácie sa potvrdzuje, čo som spomínal v úvode podnetu. Najvhodnejšie, by bolo vytvoriť odberné miesta v spolupráci napríklad s čerpacími stanicami, prípadne obchodmi s potravinami. Aby táto služba bola pre obyvateľov Žiliny dostupnejšia z každej ulice. Hlavne starší ľudia nebudú cestovať napríklad na Jánošíkovú ulicu.
15. október 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
16. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, použitý kuchynský olej je možné odovzdať na zbernom dvore na Jánošíkovej ulici a v Považskom Chlmci alebo na čerpacej stanici Slovnaft konkrétne na ulici: Vysokoškolákov 58, Košická 20, Kysucká cesta 19, Kragujevská 19. Olej sa odovzdáva v suchých a čistých PET fľašiach bez zvyškov potravy. Momentálne sa samospráva nechystá vytvárať nové zberné miesta. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
16. október 2020

Roman Šimo

Ďakujem za informácie o lokalizácii zberných miest. Chcelo by to možno výraznejšiu osvetu. Veľa ľudí o tom nevie. Bol by som ale naozaj rád, aby sa zberné miesta časom rozšírili vo väčšom počte, prípadne realizovať v určitých intervaloch pojazdný zber a to i v prímestských častiach. Práve tam majú možnosti obmedzené.
01. jún 2022

Roman Šimo

V tomto období pribudlo v Žiline vyše 80 kontajnerov na použitý kuchynský olej. Nejedná sa ale pravdepodobne o iniciatívu mesta.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania