Dubová ulica-krík-neostrihaný (výjazd na Obvodovú)

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený

Neprehľadný výjazd: Solinky: Dubova -> Obvodová

Neudržiavané kríky bránia bezpečnému výjazdu aút z Dubovej na Obvodovú oproti OC Max. Prichádzajúce auta (najmä zo smeru od zastávky Jasenova) zbadáte na poslednú chvíľu. Dakujem za “ostrihanie” krikov vopred.

15. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
24. september 2020

Janka Sakalová

Dubová ulica-krík-neostrihaný

Presne sa jedná o tento problém na obrázku, akurát, že tu na obrázku sú kríky ostrihané. Dlhodobo riešim tento problém už aj s miestnym poslancom na jeho podnet boli kríky jeden raz ostrihané, narástli znova. Pri výjazde z Dubovej ulice bránia vo výhľade na hlavnú komunikáciu narastené a neudržiavané kríky z ľavej ale aj z pravej strany. Ostrihanie kríkov problém nevyrieši, lebo narastú znova. Kríky je potrebné odstrániť a nahradiť nízkou zeleňou. Výjazd s autom je maximálne nebezpečný, nakoľko cez kríky nie je nič vidno a je nutné vojsť až na hlavnú cestu, čo už bolo neraz zakončené dopravnou nehodou. Nehovoriac o tom, že v tesnej blízkosti výjazdu je prechod pre chodcov a kontajner na šatstvo nejakej nadácie, o ktorej sa nedopátrate kto ju tam umiestnil a zavadzia takisto vo výhľade.
21. november 2020

Roman Šimo

Aktuálny pohľad z jednej zo strán.
07. marec 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
10. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, samospráva vykoná obhliadku krovitého porastu vo vegetačnom období. V prípade, že by dreviny spôsobovali neprehľadnosť v cestnej premávke, uskutočnili by sme ich úpravu. Predmetné živé ploty si pri frekventovanej komunikácii plnia mnohé pozitívne vlastnosti pre obyvateľov ako sú napr. tlmenie hluku či zachytávania prašnosti. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
23. marec 2021

Lukáš

V prílohe aktuálny stav. Ťažko povedať, či bol krik, ktorý bránil vo výhľade ostrihaný, alebo len počas zimy nie je taký zalistnaneny. Uvidime neskôr počas roka. Dakujem.
03. júl 2023

Peter

Neostrihany krik...predok auta mam az na hlavnej ceste v krizovatke aby som videl ci mozem vojst na hlavnu...tak isto je tam prechod pre chodcov ked odbocujem z hlavnej na ulicu Dubovu z dovodu neostrihaneho kriku nevidno chodcov vstupujucich na prechod...vznikaju kolizne situacie...tento problem sa tu sustavne opakuje...
14. júl 2023

Peter

vyriesene
15. júl 2023

Peter

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania