Hečkova-strom-neorezaný (Hečkova č. 18)

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

V riešení
meno
Roman Šimo 04. júna 2020

Krásny košatý strom nachádzajúci sa pri ceste ul. Vendelína Javorku - zadný vchod ul. Hečkova č. 18. Strom nevyzerá suchý. Hlavne však pri silnejšom vetre sa občas odlomí nejaký väčší konár. Prosím teda podľa možností skontrolovať a prípadne menej odolné konáre odstrániť.

04. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. V danom prípade ide o drevinu druhu topoľ, pri ktorom často dochádza k presychaniu konárov a vplyvom krehkosti dreva aj k častému opadávaniu. Uvedenú drevinu obhliadneme a zabezpečíme jej ošetrenie, resp. úpravu a odstránenie suchých časti konárov, aby sa predišlo vzniku úrazu alebo škodám na majetku. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
29. júl 2021

Roman Šimo

Všimol som si, že aj teraz je tam odlomený konár na zemi. Je tento strom v sledovaní? Tu vzniká výraznejší problém asi v tom, že odlomené konáre sa nemajú kde v korune uchytiť a hneď padnú na zem. Zvyšuje to teda nebezpečenstvo v obývanej oblasti. Strom inak vyzerá byť zdravý na prvý pohľad.
01. august 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na Váš komentár.

S pozdravom,

Barbora Kmeťová
Odkaz pre starostu
[email protected]
05. marec 2022

Matúš 👍

Nastala zmena?
05. marec 2022

Roman Šimo

Nevedel som posúdiť v období, keď strom nie je olistený. Strom je takej "konštrukcie", že vyzerá byť z veľkej časti stále suchý. Je rešpekt pred tým stromom. Hrajúce deti by som pod ním možno odháňal. Hádam je pod kontrolou, i keď sa občas nejaký zlomený konár na zemi objaví.
07. marec 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve s prosbou o vyjadrenie.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
05. jún 2022

Roman Šimo

Pod stromom som videl naukladané suché konáre. Tak tomu je v celej lokalite. Predpokladám, že došlo k orezu. Nedá sa určite na 100% zhodnotiť, ktorý konár na strome je rizikový a tak dúfam po vykonaných prácach v čo najväčšiu bezpečnosť okoloidúcich.
02. marec 2023

Roman Šimo

Strom viditeľne orezávaný v uplynulom období nebol. Ja nedokážem zhodnotiť, momentálne stav postačuje. V priebehu roka tam vždy bývajú niektoré konáre na zemi.
04. marec 2023

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania