Za plavárňou-priechod pre chodcov-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

V riešení
meno
Roman Šimo 03. júla 2020

V smere od vstupu k plážovému ihrisku k tenisovým kurtom chýba priechod pre chodcov. Množstvo ľudí prechádza od parkoviska pri obchodnom centre k vyznačenému pásu, ktorý využívajú hlavne chodci. Stačí si odsledovať koľko ľudí tadiaľ prechádza jedným aj druhým smerom krížom cez cestu. Priechod sa síce nachádza niekoľko desiatok metrov ďalej, no ten slúži v podstate iba pre potreby záhradného centra. V budúcnosti sa sa tam plánuje cyklotrasa, no ešte predtým by to bolo potrebné tiež riešiť.

10. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
07. júl 2021

Roman Šimo

Všetky priechody boli nanovo v okolí obnovené. Tento priechod však ešte stále nevznikol a pritom je to miesto s veľkou frekvenciou ľudí, ktorí tadiaľ prechádzajú. Je mi jasné, že pri tenisových kurtoch chýba klasický chodník a je tam len vyznačený pás na ceste, no pre zvýšenie bezpečnosti, by bolo pravdepodobne vhodné priechod vyznačiť.
07. júl 2021

Martin

Priechod by sa tam urcite hodil ale netreba ocakavat, ze to bude zajtra. Bude treba minimalne projekt pre zmenu, urcenie dopr. znacenia. ODI bude pravdepodobne vyzadovat nasvietenie priechodu a mozno dobudovat spevnenu plochu pri kurtoch, aby priechod nekoncil vo vozovke. Investicia radovo v desattisicoch a proces na par tyzdnov. Efektivnejsie by bolo spojit to s pripravou spominanej cyklotrasy, kde sa bude opat upravovat dopravne znacenie.
08. júl 2021

Roman Šimo

Ak tam bol chodník vybudovaný, malo sa myslieť na to (možno sa myslelo), že bude aj využívaný. Vedie nikam, keďže ani vedľajší prístup k plážovému ihrisku nemá adekvátnu spojovaciu plochu. Realizácia v rámci budovania cyklochodníka je určite jednou z možností. Priechod sa nachádza kúsok ďalej oproti záhradníckej predajni. Ten je ale využívaný minimálne. Je skôr iba pre zákazníkov predajne. Je potrebné, aby mesto na uvedený stav myslelo.
07. september 2023

Roman Šimo

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
08. september 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Pavla Rachelová
Odkaz pre starostu
[email protected]
19. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, odbor riadenia projektov a investícií v uvedenom mieste projekčne rieši vybudovanie chodníka a cyklotrasy. Následne po získaní stavebného povolenia a pridelení finančných prostriedkov bude uvedené realizovať. Mesto Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania