Borová-cyklotrasa-uloženie dlažby (cyklotrasa cez Solinky)

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Boris Smolen 06. júla 2020

Hneď za mostom cez ulicu Centrálna smerom z Hlín na Solinky sú medzery v novopokladanej zámkovej dlažbe cyklotrasy H2 (viď priložené foto). Namiesto, aby zamestnanci zhotoviteľa šikmo odrezali jednu kocku zámkovej dlažby na konci daného radu, aby celý rad lícoval, nechali medzeru. Teraz budú musieť rezať celý rad kociek po dĺžke alebo medzeru zabetónujú. V oboch prípadoch je riešenie neestetické. V druhom aj nebezpečné a nepraktické. Ak bude cyklotrasa z rôznych povrchov, môže to spôsobovať pády a úrazy cyklistov. Ak bude treba dať kocky nabok a robiť úpravy/opravy pod zemou, bude veľmi ťažké dať kocky späť tak, aby pasovali k betonovej výplni. P.S.: Prečo nedajú zámkovú dlažbu na chodník aj cyklochodník? Úspora - pri úpravách pod zemou netreba asfaltovať, ale dajú sa naspäť tie isté kocky

06. júl 2020

Roman Šimo

Prečo robiť jednoducho, keď sa dá zložito. Hádam existuje argument na tento čin.
07. júl 2020

Chico

Takto položenú dlažbu môže uložiť len neznalý brigádnik, alebo diletant,lebo skúsený dlaždiči vedia vytvoriť oblúk, resp zákrutu bez problémov, teba sa pýtať, kde bol stavebný dozor.
14. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Stav zdokumentovaný na fotografiách je ešte pred úplným dokončením cyklochodníka. Dňa 7. 7. 2020 sa konal kontrolný deň aj za účasti poslancov danej mestskej časti. Dlažba bude uložená do oblúka, dokončenie chodníka je plánované do konca septembra.
Kedy? 2 mesiace

Mgr. Kristína Šimurdová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou
14. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Na fotografii je stav chodníka k dátumu 7. 7. 2020.

Mgr. Kristína Šimurdová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania