A. Bernoláka-umiestnenie stromov v strede vyčlenených priestorov

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

V riešení

Momentálne prebieha na Bulvári úprava okolia stromoradia. Bol by som rád, aby bol zachovaný stred uloženia stromu. Z dôvodu vizuálneho aj rovnomerneho priestoru pre rast.

22. júl 2020

Roman Šimo

Ja privítam vždy rád kvetinovú výzdobu vo verejnom priestore, no riešenie, ktoré sa momentálne realizuje na tejto ulici sa mi nepozdáva. Nemajte mi to za zlé, ale vyzerá to hrozne a nie som sám, kto má takýto názor. Myslíte na Mestskom úrade, že týmto sa vyriešil problém s touto lokalitou v podobe zakrytia nedostatkov zeleňou či kvetmi?
22. júl 2020

Iveta Martinková Staníková

Bola som tam a prosila som pánov, ktorí to robia, aby skúsili aspoň všade tie otvory riadne vyhraniť. Okrem toho, že sú rôznych veľkostí, niektoré z nich majú kostrbaté nevyrezané hrany. Povedali mi, že oni otvory do asfaltu nerobili. Úplne nerozumiem tomu, čo sa tam robí, ak sa plánuje rekonštrukcia bulváru. Na druhej strane, ja osobne som veľmi rada, že tie stromy dostávajú viac priestoru viac zeme, no celé to územie dnes vyzerá veľmi neesteticky. Keď už ... v KŽP sme roky žiadali, aby sa urobili komplet zelené pásy, súčasný viceprimátor bol medzi žiadateľmi...a možno on bol ten, čo dal podnet ako prvý.
22. júl 2020

Roman Šimo

Táto ulica si pýta jednotné vizuálne riešenia. Teraz to tam vyzerá tak, že v každom kvetináči sú iné rastliny. Jedna vyššia, jedna nižšia, s kvetmi, bez kvetov. V súčasnosti som myslel, že sa tam ide budovať akési drevené esteticky vyzerajúce ohradenie rovnakej veľkosti pri všetkých stromoch. Kvety sú naozaj oživením verejného priestoru, avšak toto je riešené akoby bez záhradného architekta. Bolo to konzultované s ÚHA? Predpokladám, že áno. Pred týmito plánmi nad tým stál sám pán primátor. Táto verzia nevyšla. Poučenie do budúcnosti. Už potom aspoň tie hnusné kvetináče doslovne odpratať z Bulváru. Polovičná robota. Už som len zvedavý, ako sa bude mesto starať o tieto záhony. Minulý rok v kvetináčoch boli krásne žlté trvácne kvety. Tento rok ich môžeme len oplakávať. Som z toho smutný. Opäť sklamanie.
27. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
04. september 2020

Iveta Martinková Staníková

Antona Bernoláka-Cesty a chodníky-iné

Bulvár - centrum mesta. Áno, stromy majú viac priestoru, ale to ostatné. Ak sa touto "úpravou" sledovalo zveľadenie mesta, tak opak je pravdou. týmto je rozbitosť a devastácia Bulváru ešte zvýraznená.
04. september 2020

Roman Šimo

Aj takto to vyzerá. Nielen "poblázneni" chodci a cyklisti, ale aj autá sa radi "hrajú" v týchto záhonoch. Mala sa tam nasadiť dočasne ušľachtena tráva a nemuselo by sa možno o to ani toľko starať. Hádam to bude v budúcnosti lepšie. Keď mám byť osobný, ja tie stromy nemám v obľube, keďže som radšej za zelené listy. Táto farba pôsobí nie príjemne. Vec názoru. Takto to vyzerá ako umelé, smutné. Je to však živé a tak majú tieto čerešne tradične svoje miesto na Bulvári, čo rešpektujem.
16. október 2020

Matúš 👍

Bez odpovede mesta
23. október 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
14. apríl 2023

Roman Šimo

Na druhej strane ulice, boli stromy odstránené. Údajne v roku 2024, má začať rekonštrukcia ulice a chcem veriť, že priestorový dizajn zelene, bude čo najviac súmerný a jednotný.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania