Námestie Andreja Hlinku-chýbajúca voda vo fontánach

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Alena čavojcová 10. júla 2020

Dobrý deň, podnet ktorý nahlasujem sa týka fontán. Teplota ovzdušia je dosť vysoká a centrum plne stavieb, len to tam sála. Asi viacerí z obyvateľov a turistov by čakali, že bude vo fontanach voda, pre ochladzovanie vzduchu aspoň troška. Vo fontáne na Hlinkovom námestí uz aspoň 2 týždne nie je voda, v Sade SNP už asi aj 3. Nehovoriac o tých vtakoch čo tam lietajú, nemajú sa kde napiť. Ďakujem za skoré vyriesenie, ktorým potešíte aj mamičky, ktoré chodia deťom ukazovať fontánu.

10. júl 2020

Roman Šimo

Ak tam nie je technický problém, asi kôli pandémii je to ešte odstavené. V prípade, že opäť vláda neurobí razantné opatrenia, myslím si že sa to spustí. Veď aj kúpalisko je otvorené. To sú ale len moje úvahy.
24. júl 2020

Roman Šimo

Fontána je viditeľne už funkčná.
29. júl 2020

Alenka Čavojcová

Tiež sa z nej už týždeň vytešujeme 😊
29. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Oneskorené spustenie fontán bolo zapríčinené jednak mimoriadnou situáciou v súvislosti s koronavírusom a taktiež aj technickou poruchou čerpadla (fontána na Námestí A. Hlinku). V súčasnosti sú fontány v prevádzke a na námestí Andreja Hlinku bol taktiež doplnený nový vodný prvok v podobe vodnej hmly, ktorý poskytuje príjemné osvieženie počas horúcich dní. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina
Kedy? júl 2020

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania