Nitrianska-križovania s cyklotrasou

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Roman Šimo 23. júla 2020

Na ulici Nitrianska a nadväzujúcich uliciach, sa nachádza vyznačný pás pre cyklistov. Keďže však sa na niektorých miestach križuje s frekventovanými chodníkmi pre peších, vznikajú aj kolízie . Chýba totiž dostatočné zvýraznenie a označenie týkajúce sa možného stretu obidvoch účastníkov chodníkovej premávky. Najmenej prehľadný úsek je v priestore medzi stánkami vedľa supermarketu a chodníkom na smer Martinská ulica. Je potrebné prehodnotiť a vykonať vhodné opatrenia.

Na okraj, táto cyklotrasa je veľmi nešťastne riešená a nepozdávajú sa mi ani prudké zákruty. Skôr by som privítal priamejšie napojenie - obchádzku Nitrianskej ul. č. 4.

22. júl 2020

Roman Šimo

Alternatíva trasovania.
Nachádza sa tam ale detské ihrisko oplotené:
10. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Po prehodnotení uvedenej situácie sme dospeli k záveru, že značenie uvedenej cyklotrasy je v poriadku. Priestorové možnosti neumožnili viesť cyklotrasu vhodnejším spôsobom. Kolízne situácie vznikajú často v dôsledku neohľaduplnosti cyklistov i chodcov. Z tohto dôvodu prosíme občanov o dodržiavanie uvedeného dopravného značenia a vzájomné rešpektovanie sa. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
10. august 2020

Roman Šimo

Ďakujem za odpoveď. Upozorňujúce značenie ale pridané byť mohlo. Keď je na cestách priechod pre chodcov, aj cyklotrasa môže mať niečo podobné. Neviem ale, či normy počítajú s takýmito úpravami.
10. august 2020

Martin

Technicke podmienky vyzaduju priechod cez cestičku pre cyklistov pri intenzite nad 50 chodcov za hodinu. Je ale otázne ako vyznačiť priechod s prhom šírky pol metra cez metrový pruh pre cyklistov. Reálne by sa z priechodu vyznačili asi iba dva pruhy, kedze cesticka pre cyklistov nema dostatocnu sirku.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania