Fatranská-trávnatá plocha-vyjazdené koľaje

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Roman Šimo 04. septembra 2020

Na ulici Fatranská č. 1 sa nachádza výrazne zničená časť trávnika vedľa chodníka z dôvodu tam prechádzajúcich vozidiel. Je to dosť hlboký výmoľ, ktorý ak si dobre pamätám, vznikol hlavne pri rekonštrukcii paneláka pred niekoľkými rokmi. Tam bývajúci obyvatelia to podľa tohto stavu asi neriešili. Chcel, by som teda poprosiť v rámci možností mesta terén upraviť, dosypať zeminu alebo štrk. Uvedomujem si, že stav sa bude opakovať, no ťažkotonážne vozidlo nie je určite pravidelným javom. Vzniká totiž takto dosť hlboká kaluž.

04. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Samospráva v danej lokalite neeviduje žiadne stavebné ani rekonštrukčné práce. Ako uvádzate v popise podnetu, vyjazdené koľaje boli spôsobené ťažkým mechanizmom, ktorý prechádzal cez trávnatú plochu. V takomto prípade, keď ide o súkromný zámer vlastníkov bytovky, je potrebné obrátiť sa na zhotoviteľa rekonštrukcie, ktorý použil ťažkú techniku a na svoje náklady by mal poškodený terén napraviť. V prípade, že sú občania svedkami ničenia verejného priestoru, je potrebné, aby v danej veci kontaktovali Mestskú políciu na bezplatnom tel. č. 159, ktorá bude vzniknutú situáciu riešiť v rámci svojich kompetencií a v zmysle platnej legislatívy. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
04. september 2020

Roman Šimo

Rekonštrukcia prebiehala pred niekoľkými rokmi a problém sa "naťahuje". Spoliehal som sa doteraz na ľudí tam bývajúcich. Asi im to nevadilo. Je mi ľúto, že mesto to takto rýchlo uzavrelo. Už teraz sa pôvodca problému bude ťažko hľadať.
07. november 2020

Roman Šimo

Momentálne prebiehajú v jednom z bytov stavebné úpravy a na tento účel bol aj dovezený kontajner, pričom došlo k poškodeniu trávnatej plochy. Uvedomujem si, že terén je podmočený a nie všetky práce sa dajú k spokojnosti realizovať. Upovedomil som okrsok MP Vlčince, aby dohliadol na zjednanie nápravy po skončení prác. Ide mi len o to, aby bol terén vrátený do schopného stavu. Neskôr už totiž nikto by nebol za to zodpovedný a zostalo by to tak na niekoľko mesiacov či rokov. Je však možné, že by sa tak stalo aj bez k tomu určených orgánov.
07. november 2020

Roman Šimo

07. november 2020

Roman Šimo

Keď už sa väčšie vozidlá presúvajú k paneláku, mohli by využívať širší výbežok chodníka o kúsok ďalej, i keď tam je obrubník vyvýšený. V zákrute tam, by ale asi tiež boli vyjazdené "koľaje".
10. november 2020

Roman Šimo

Ďakujem za úpravu terénu na obidvoch miestach. Dokonca aj v pôvodne hlásenom prípade zo septembra, sa podarila revitalizácia na jednotku, keďže v priebehu tohto dňa bola tam tiež dosypaná hlina. Už len dúfať v to, aby nejaké vozidlo neurobilo "koľaje" skôr, ako sa zemina a tráva uchytia. Výsledné foto sa pokúsim dodatočne zverejniť neskôr.
11. november 2020

Roman Šimo

Doplňujúce foto aktuálneho stavu. Ešte raz ďakujem.
19. marec 2021

Roman Šimo

Iba pre zaujímavosť:
https://www.facebook.com/klubzaza.sk/videos/261226488821923/

V tomto opakujúcom sa prípade na Fatranskej ulici č. 1 sa jedná ale skôr o poškodenie obyvateľmi a inými firmami, ako práve správcom zelene. V súčasnosti je to opäť rozryté a to možno aj preto, že priechod pre chodcov je tam vyvýšený ako spomaľovač a vozidlá tak majú jednoduchšiu možnosť na chodník výjsť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania