Čierne stavby len pár metrov od MÚ

Zodpovednosť za riešenie: Zlaté Moravce

Vyriešený
meno
Roman 05. novembra 2015

Na ulici 1.mája 4,6 a 8 si mesto vyhradilo celé parkovisko pre seba ( pravdepodobne pre zamestnancov mestského úradu a mestskej polície). Akonáhle niekto zaparkuje bez príslušného povolenia, okamžite ho riešia mestský policajti papučou a následne pokutou za parkovanie bez povolenia mesta. Návštevníci dotknutých adries tu majú neraz problém s parkovaním. Preto navrhujem aby mesto postavené čierne stavby bez súpisného čísla a v rozpore s katastrálnou mapou na tej istej parcele odstránilo a vybudovalo parkovisko aj pre ostatných občanov a návštevníkov spomínaných adries, alebo aspoň aby si mesto legalizovalo tieto budovy.

05. november 2015

Roman

20. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
preposielam odpoveď referenta dopravy Emila Hudáka:

V roku 2012 bola na Mestský úrad Zlaté Moravce doručená žiadosť SVB
SPOLDOM, ul. 1. mája 4,6,8, 953 05 Zlaté Moravce v ktorej obyvatelia uvedeného
bytového domu žiadali riešiť neúnosnú situáciu s parkovaním motorových vozidiel pri obytnom dome a osadenie dopravnej značky- zákaz parkovania cudzím osobným motorovým vozidlám na ul. 1. mája 4,6,8, z dôvodu toho, že na uvedenej ulici parkujú cudzie vozidlá a samotní obyvatelia bytového domu nemajú kde parkovať, často táto časť ulice bola úplne neprejazdná čím bol zamedzený aj prípadný príjazd vozidlám záchranných zložiek.
Na základe ich dlhodobej požiadavky bola táto problematika riešená kompetentnými
pracovníkmi MsÚ v spolupráci s dopraným inšpektorátom PZ v Nitre, kde bolo navrhnuté
a schválené riešenie osadenia príslušných dopravných značiek a tak umožnilo parkovanie s parkovacím preukazom tým obyvateľom, ktorí bývajú príslušnom obytnom dome.
Na základe týchto skutočností slúži „celé parkovisko“ pre obyvateľov bývajúcich v predmetnom bytovom dome a nie pre zamestnancov mesta a mestskej polície.


Ing. Jaroslav Šurda
Oddelenie vnútornej správy a služieb občanom
Mestský úrad Zlaté Moravce
Ul. 1. Mája 2
953 01 Zlaté Moravce
23. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
preposielam doplňujúcu odpoveď Ing. Petra Kmeťa:

ako odpoveď na čierne stavby bez súpisného čísla na pozemku Mesta Zlaté Moravce pri bytovom dome na Ulici 1. mája č. 4, 6, 8 v Zlatých Moravciach odpovedám nasledovne. Po vybudovaní bytových domov na Ulici 1. mája č. 4, 6, 8 a na Ulici 1. mája č. 10, 12, 14 v druhej polovici minulého storočia dostali nájomníci bytov povolenie od bývalého Mestského národného výboru na vybudovanie dočasných prenosných garáží. V súčasnosti niektorí majitelia bytov sú majiteľmi aj prenosných dočasných garáží a všetci majú uzatvorené Dohody o užívaní verejného priestranstva a mesto im vyrubuje daň za užívanie verejného priestranstva v zmysle VZN č. 10/2011 o miestnych daniach na území mesta Zlaté Moravce. V minulosti boli dané návrhy vlastníkov bytov aj o odkúpení celých dvorov ako prislúchajúcich pozemkov k ich bytovým domom, alebo návrhy, že si odkúpia pozemky pod dočasnými garážami, aby si mohli vybudovať murované trvalé garáže. Po rokovaniach medzi vlastníkmi bytov ale k dohode nedošlo, pretože tu bývajú aj starší ľudia, ktorí nemajú na to finančné prostriedky. Okrem spomínaných prenosných dočasných garáží sa tu nachádzajú aj sušiaky na prádlo alebo detské pieskovisko pre deti majiteľov bytov.

S pozdravom
Ing. Peter Kmeť
vedúci oddelenia pre správu majetku mesta


Ing. Jaroslav Šurda
Oddelenie vnútornej správy a služieb občanom
Mestský úrad Zlaté Moravce
Ul. 1. Mája 2
953 01 Zlaté Moravce
22. január 2016

klaudia

Pán Roman,neviem ako ste sa dopracovali k týmto bludom...Parkovisko je pre nás- obyvatelov tohto bytového domu.Prečítajte si ešte raz tabulu...
Týmto chcem poďakovať pánovi Hudákovi za vyriešenie nášho problému.

Ďakujeme.
Antolová-predseda SVB SPOLDOM
22. január 2016

Roman

Pani predsednicka, za prve som napisal ze sa len domnievam, a za druhe nikde na tabuli nieje napisane ze pre obytalevol bytovky. Dalsi fakt je ze predmet tohoto podnetu riesi uplne inu vec ku ktorej sa napriklad vobec nevyjadrilo zivotne prostredie. A co sa tyka pana Hudaka tak aby to bolo fer voci vsetkym ostatny obcanom mesta, mal to riesit aj pri inych obytnych domoch a nnie len pri vasom. s pozdravom.
23. január 2016

klaudia

Na tabuli je napísané LEN S POVOLENIM MU,to znamená,že mesto dalo povolenie IBA obyvatelom domu,nakolko bolo parkovisko obsadené občanmi,ktorí si odparkovali autá a išli na okresný úrad,mestský úrad,do polplastu,psychologičke a parkovali ste tam aj vy z ulice J.Krála.Ostatné bytovky nemá okolo seba tolkoto inštitúcii...Dvakrát sme našli autá nabúrané.Trikrát sme museli dat opravit chodník-náš súkromný majetok,nakolko cudzie autá parkovali aj na chodníku.Nehovoriac o tom,kolko krát sme mali zvalené sušiaky na prádlo.
23. január 2016

Roman

V kazdom pripade su Vase komentare bezpredmetne a napiste radsej nieco k veci.
23. január 2016

Ľuboš

Vážený pán Roman pri čítaní vašich podnetov mi stále akosi uniká váš enormný záujem o riešenie situácie na dvore našej bytovky, keďže vy v danej bytovke nebývate. Tie tabule tam neboli osadené preto aby ich ľudia ignorovali. Ak ste tam zaparkovali bez náležiteho povolenia a boli ste následne sankcionovaný je to len váš problém, ktorý vás ale neoprávňuje riešiť situáciu na dvore bytovky. Treba si najprv pozametať pred vlastným prahom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania