Národná kultúrna pamiatka plná odpadkov

Zodpovednosť za riešenie: Zlaté Moravce

V riešení
meno
Lubo 29. decembra 2016

Park s mauzóleom rodiny Migazziovcov je od roku 1996 národnou kultúrnou pamiatkou, ktorý patril po minulé roky k najoblúbenejším miestam Zlatomoravčanov. Prešiel som sa po parku, stretol som aj návštevníkov, ktorí boli taktiež znechutení starostlivosťou o túto pamiatku. Pri hrobke je veľa odpadkov, tráva (burina) nevykosená, živý plot okolo hrobky je značne poškodený požerom húseníc, suchý smrek je zdrojom podkôrneho hmyzu, koše a lavičky rozbité....
Foto 23.12.2016

04. január 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
uvedomujeme si stav tohto parku. Tráva sa počas roka kosila, avšak vzhľadom k veľkej zelenej ploche mesta ZM sa nie vždy dá pokosiť celý park viackrát (je upravený aspoň popri chodníkoch). Upratovanie bolo naplánované, avšak nám do toho prišlo nepriaznivé počasie. Po ustúpení mrazov a rozpustení snehu bude park dôsledne vyčistený.

Doplnená odpoveď Mestského úradu:
Koncom roka 2016 podalo mesto Zlaté Moravce žiadosť o udelenie grantu s názvom projektu: Revitalizácia parku Migazzi v Zlatých Moravciach. V marci 2017 bude zverejnený zoznam podporených projektov. V prípade, že náš projekt bude podporený, okamžite pristúpime k revitalizácii parku.



Technické služby mesta Zlaté Moravce
Bernolákova 59
953 01 Zlaté Moravce
[email protected]
09. január 2017

Lubo

Odpoveď Mestského úradu je potešujúca, ale odpoveď Technických služieb je klamlivá. Technické služby odpovedali: "nie vždy sa dá pokosiť celý park viackrát". Plocha za hrobkou nebola pokosená ani jeden krát, už prerastá černicou, tak isto ani kvetná lúka nebola vôbec pokosená. "Upratovanie bolo naplánované", na marec?, alebo apríl? a vyhovoriť sa na nepriaznivé počasie?, fotografie sú z 23.12. V minulosti zbierali VPP pracovníci odpadky v parku takmer každý deň a teraz za minulý mesiac zbierali odpadky asi len pán Tomajko s pracovníčkou múzea keď mali plánovanú návšťevu do Mauzólea.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania