Triedenie odpadu

Zodpovednosť za riešenie: Zlaté Moravce

Vyriešený
meno
linico 11. júna 2018

Nikde na stránkach mesta som odpoveď nenašiel. Technické služby zabezpečujú odvoz odpadu. Zaujímalo by ma, čo všetko môže ísť do žltého kontajnera, zeleného, modrého a čo musí ísť do komunálneho odpadu, hoci to na prvý pohľad vyzerá, že je to možné separovať. Každé mesto sa k tomu stavia inak, takže chcem odpoveď od ZM. Tiež ma zaujíma, či do žltého a modrého vreca môže ísť všetko to, čo do kontajnera rovnakej farby. Dajú sa aj niekde zadarmo zaobstarať kontajnery určitej farby pre dom v ZM? A podotázka: Mesto zabezpečuje odvoz odpadu aj v Čiernych Kľačanoch. Tam sú len žlté vrecia, nie modré. Zaujíma ma, či sú nejaké rozdiely, čo sa do tohto vreca môže dať v ČK a v ZM. Druhá podotázka, kam s plechovkami hliníkovými a železnými? Vraj aj s tetrapakmi do žltého, áno? Zaujíma ma ZM aj ČK.

19. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

triedený zber v Zlatých Moravciach sa uskutočňuje spôsobom popísaným v letáku. Informačné letáky boli v priebehu decembra a januára distribuované do každej domácnosti žijúcej v rodinnom dome v našom meste. Taktiež je leták uverejnený na stránke Mesta Zlaté Moravce https://www.zlatemoravce.eu/oznamy/harmonogram-triedeneho-zberu-vriec-a-nadobz-rodinnych-domov-v-zlatych-moravciach-v-roku-2018.html a na facebookovej stránke Technických služieb mesta Zlaté Moravce.

Papier - Patria sem: Noviny, časopisy, kancelársky papier, reklamné letáky, stlačené krabice, kartóny, papierové obaly, papierové tašky. V malom množstve aj papier s kancelárskymi sponkami alebo skartovaný papier. Nepatria sem: Väzbové obaly kníh, mokrý, mastný alebo znečistený papier, asfaltový a dechtový papier, použité plienky a hygienické potreby, alobal, celofán a pod.

Plasty, tetrapaky, obaly z kovov - Patria sem: Noviny, časopisy, kancelársky papier, reklamné letáky, stlačené krabice, kartóny, papierové obaly, papierové tašky. V malom množstve aj papier s kancelárskymi sponkami alebo skartovaný papier. Nepatria sem: Väzbové obaly kníh, mokrý, mastný alebo znečistený papier, asfaltový a dechtový papier, použité plienky a hygienické potreby, alobal, celofán a pod.

Sklo - Patria sem: Nevratné obaly zo skla z alkoholických alebo nealkoholických nápojov, poháre, tabuľové sklo z okien a dverí (väčšie množstvo patrí na stredisko triedeného zberu – v areáli skládky komunálnych odpadov na Tehelnej 19), sklenené črepy a pod. Nepatria sem: Porcelán, keramika, drôtené sklo, autosklo, zrkadlá, TV obrazovky, pozlátené a pokovované sklo alebo technické druhy skla.

Do farebných vriec môže ísť rovnaký odpad ako do kontajnerov; podľa farby vreca/kontajnera. Kontajnery žltej farby sa nakupujú a rozdávajú občanom (podľa schválených finančných prostriedkov na mestskom zastupiteľstve). Iné kontajnery pre rodinné domy zakúpené neboli. Technické služby mesta Zlaté Moravce a Mesto Zlaté Moravce informujú občanov prostredníctvom svojej facebookovej stránky a internetovej stránky občanov o tom, kedy je možné si prísť nádobu zobrať do technických služieb.

K triedenému zberu v obci Čierne Kľačany sa vyjadriť nevieme, nakoľko v uvedenej obci zabezpečuje výkon triedeného zberu iná zberová spoločnosť.



Technické služby mesta Zlaté Moravce
Bernolákova 59
953 01 Zlaté Moravce
[email protected]
19. jún 2018

linico

Ďakujem za odpoveď. V plastoch máte chybu, skopírovali ste tam papier, ale leták je tu tiež, takže odpoveď považujem za kvalitnú. Takto si predstavujem plnohodnotnú odpoveď.
29. júl 2018

Peter

Dovolím si tvrdiť, že obyvatelia "bytových domov" letáčik resp. informáciu čo môžu dávať do žltého , modrého a zeleného kontajnera nedostali ! Bolo by potrebné urobiť nápravu čím skôr !

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania