Tekovská ulica - budú rozkopávky ????

Zodpovednosť za riešenie: Zlaté Moravce

V riešení
meno
Peter Uhrin 10. júla 2018

Na Tekovskej ulici je už niekoľko týždňov odstránené verejné osvetlenie . Prebehla výmena elektrických stĺpov a na ulici pribudli rukou písané značky na ceste a sú zložené plastové rúry v niektorých častiach ulice . Budú v tejto časti na ceste robené výkopové práce ? Prípadne plánuje sa oprava komunikácie (cesta je v majetku mesta LV5417,parcela 5408/2) a dokedy bude nefunkčné verejné osvetlenie ? Chceme vydláždiť nájazd do domu a pred domom a nerád by som ,aby nám čerstvo položenú dlažbu rozkopali . Ďakujem za rýchlu odpoveď .

12. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v súčasnej dobe prebieha v danej lokalite realizácia inžinierskej stavby „ NA-Zlaté Moravce, Tekovská, NNK, NNV, TS, VNK“, ktorej stavebníkom je Západoslovenská distribučná, a.s., Bratislava. V rámci realizácii dôjde k vybudovaniu novej trafostanice, výmene stĺpov, rekonštrukcii vzdušného vedenia ako aj k ukladaniu nového zemného vedenia, čím dôjde k rozkopávkam zelene a k podtlaku chodníkov a ciest vo viacerých etapách. Zložené plastové rúry budú súžiť ako chráničky zemného vedenia pri podtlakoch ciest a chodníkov. Výkopové práce by mali prebiehať len v zeleni. Z tohto dôvodu došlo aj k prerušeniu verejného osvetlenia, ktoré bude postupne sfunkčnené podľa plánu práce stavebníka, ktoré mesto nevie ovplyvniť.

Mestský úrad Zlaté Moravce
Ul. 1. Mája 2
953 01 Zlaté Moravce
17. júl 2018

Peter Uhrin

Podľa toho ,že začali rezať asfalt ,asi nebudú prebiehať výkopové práce len v zeleni . Ale pýtal som sa aj či bude komunikácia opravovaná komplexne ,čiže či je zahrnutá v pláne opráv komunikácií mesta Zlaté Moravce . Ak áno , tak v ktorom roku ? Našiel som len jeden harmonogram opráv miestnych komunikácií
"september 2017 - https://www.zlatemoravce.eu/zlate-moravce-harmonogram-prac-opravy-miestnych-komunikacii-oznam/mid/301466/.html + https://www.zlatemoravce.eu/sest-ciest-v-zlatych-moravciach-caka-rekonstrukcia--oznam/mid/301466/.html Ďakujem
17. júl 2018

Odkazprestarostu.sk Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet bol preposlaný na samosprávu.

S pozdravom administrátori OPS
19. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pred realizáciou stavby je potrebné vytýčenie inžinierskych sietí. Vytýčením a následným odkrytím inžinierskych sietí bolo zistené, že sa nachádzajú bližšie ku krajnici cesty. Aby boli dodržané príslušné platné STN, t.j. dodržané aj ochranné pásmo sietí, bolo nutné posunúť trasu VN káblového vedenia.
Tekovská ul. nie je zahrnutá do opráv miestnych komunikácií v tomto roku. Oprava bude navrhnutá do plánu opráv na rok 2019.


Mestský úrad Zlaté Moravce
Ul. 1. Mája 2
953 01 Zlaté Moravce

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.