Hviezdoslavova-kôš-preplnený

Zodpovednosť za riešenie: Zlaté Moravce

Uzavretý
meno
Peter 28. januára 2019

Obyvatelia bytoviek privítali koncom minulého roka výmenu starých kontajnerov za nové (plastové ). Teraz mám na mysli tie "žlté-modré-zelené". Neviem podľa akého kľúča sa pridelujú k bytovkám ale jedno je isté že nie správne! Pre bytové domy : Hviezdoslavova 73-A,B,C + Mojmírova 1,3,5 (spolu 124 bytov) , Duklianska 2,4 (spolu 128 bytov) sú určené len po jednom z týchto kontajnerov, čo je dôvodom toho že sú takmer stále preplnené a vzniká tam neporiadok! Takúto trojicu kontajnerov majú však aj bytovky : Mojmírova 7,9,11 (45 bytov) , 1.mája 1,3 , 1.mája 5,7 , 1.mája 9,11 (20bytov) - vidíte ten "nepomer" ? Čo takto to prehodnotiť a urobiť nápravu !

05. február 2019

David Kukla

Bolo by možné takéto kontajnery umiestniť aj za čsob bankov ? Niektorý ľudia aj v tomto okolí by chceli triediť odpad len im to neni umožnené. Ako sa dajú v zm vybaviť takéto kontajnery ?
07. február 2019

Peter

Zaujímalo by ma ako často sa chodí pre plastový odpad ? Dnes (7.2.2019) je tento kontajner už štvrtý deň "plný" a čaká ! Ľudí pomaly prechádza aj chuť separovať - čo je škoda !
11. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
počet prideľovaných kontajnerov na jednotlivé stojiská sa riadi podľa Všeobecne záväzného nariadenia mesta č.3/2017 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi
na území mesta Zlaté Moravce.
Poprosím p. Petra ak má záujem aby si ho naštudoval.
Vývoz kontajnerov na komunálny odpad na tomto stojisku/za kockou/ je 2x týždenne a odvoz separovaného odpadu/farebné kontajnery/ raz týždenne alebo prípadne aj viackrát-podľa potreby.
V čase keď p. Peter vyhotovil fotografiu-naše zberové vozidlo a pracovníci nemohli farebné kontajnery vysypať, nakoľko im bol prístup k nim znemožnený vozidlami, ktoré tam zaparkovali
nezodpovední vodiči, aj keď tam je stojisko kontajnerov.... Bohužiaľ sme v takomto prípade viac krát nútení kontaktovať mestskú políciu, aby tieto vozidlá odstránili zo stojiska.


Technické služby mesta
Bernolákova 59
Zlaté Moravce 953 01
11. február 2019

Peter

Bolo by vhodné ku stojisku kontajnerov dať oznam resp. tabuľku o "zákaze státia" v dňoch a v čase kedy sa kontajnery vyprázdňujú (napr.: 8.00 - 16.00 a pod. )

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.