Továrenská-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
linico 09. júla 2019

Prosil by som na týchto dvoch priechodoch pre chodcov semafory alebo ostrovčeky ako je to pri Kauflande. Niekedy je zázrak, ak chodec prejde na druhú stranu.

10. november 2019

linico

Tak bude sa to riešiť alebo nie? Bolo by vhodné, keby sa k tomu mesto aspoň vyjadrilo.
10. november 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
25. november 2019

Odpoveď samosprávy

V danom prípade sa jedná o cestu II/511, ul. Továrenská, ktorá je v zmysle zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších zmien a doplnkov podľa § 3d, ods. 2 a ods. 5 písm. c vo vlastníctve a správe Nitrianskeho samosprávneho kraja.

Komisia dopravy a správy miestnych komunikácií pri MsZ v Zlatých Moravciach odporučila Mestu Zlaté Moravce požiadavku predložiť vlastníkovi a správcovi cesty II/511, ktorým je NSK.
25. november 2019

linico

Ďakujem. Prosím o ďalšie informácie, keď sa k nim dostanete.
28. november 2019

Odpoveď samosprávy

Odboru dopravy a pozemných komunikácií Úradu Nitrianskeho samosprávneho kraja bol dňa 26.11.2019 doručený „ podnet 73867 :Továrenská-Cesty a chodníky-iné “ . K podnetu sa vyjadrujeme ako vlastník ciest II. a III. triedy v zmysle §3d ods.2 zákona č.135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách v znení neskorších predpisov nasledovne:

Určenie vodorovného a zvislého dopravného značenia na cestách II. a III. tried je podľa Zákona o pozemných komunikáciách (cestný zákon) č.135/1961 Zb. §3 ods. 5 písmeno f) plne v kompetencii Okresného úradu, Odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií, ktorý určuje dopravné značenie a dopravné zariadenia na cestách II. a III. tried so súhlasom príslušného Okresného dopravného inšpektorátu.

Na základe uvedeného odporúčame zaslať žiadosť s návrhom a s odôvodnením požiadavky na dopravno-bezpečnostné opatrenia na cestách II. triedy Okresnému dopravnému inšpektorátu a následne s jeho kladným stanoviskom požiadať o určenie dopravného značenia Okresný úrad, Odbor pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie.

Vzhľadom na vyššie uvedené skutočnosti odporúčame konať v tejto veci Okresnému úradu, Odboru pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v súčinnosti s Okresným dopravným inšpektorátom, ktorý v zmysle §3 a §2 ods.1 písm. j) zákona č. 171/1993 Z. z. o Policajnom zbore v znení neskorších predpisov „dohliada na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a spolupôsobí pri jej riadení“ rozhoduje o opatreniach, ktoré je potrebné urobiť na cestách II. a III. triedy.

S pozdravom

Ing. Martina Grešková
Odbor dopravy a pozemných komunikácií
odborný referent pre investičnú činnosť
20. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v prílohe Vám zasielame odpoveď na Váš podnet na ulici Továrenská (KRPZ-NR-KDI-16-082/2019).


Krajský dopravný inšpektorát

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania