Balkán-trávnatá plocha-vyjazdené koľaje

Zodpovednosť za riešenie: Zvolen

V riešení

Nerozumne riesenie prijazdu smetiarov k polopodzemnym kontajnerom ma za nasledok nicenie travnatej plochy a znecistenie chodnika. Ak uz boli na ucel spristupnenia kontajnerou obetovane 4 parkovacie miesta treba sa zamysliet ci neobetovat este piate aby bolo mozne pristaviť nakladne auto bez nicenia travnej plochy.

16. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

máte pravdu, niekoľkokrát sa muselo stať, že vozidlo zabezpečujúce vysýpanie zberných nádob muselo prejsť po trávniku. Vodič to však v týchto prípadoch nerobí svojvoľne, ale preto, že sa iným spôsobom k nádobám nemôže dostať. Problém nastáva vtedy, keď ľudia parkujú priamo pred stojiskom kontajnerov a nie je možné sa k nim dostať inak ako po trávniku.

Martin Svatuška
referent pre styk s verejnosťou
Mesto Zvolen
22. marec 2021

Tomas Satala

A riesenie bude..?
06. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

riešenie predsa existuje - majitelia vozidiel by mali svoje vozidlá parkovať tak, aby nebránili prístupu vozidiel zabezpečujúcich odvoz odpadu. V opačnom prípade sú, žiaľ, len dve horšie riešenia - buď auto musí prejsť trávnatou plochou, alebo nebudú vyvezené nádoby na odpad.

Martin Svatuška
referent pre styk s verejnosťou
Mesto Zvolen
16. apríl 2021

Tomas Satala

Ano respektovanie pravidiel je riesenie. Zaroven si ale myslim ze ich treba aj spravne nastavit a vyuzit aj "moc" samospravy a nenechat to len na obcanov alebo samotneho sofera smetiarskeho vozidla. Potom tu mame rozjazdeny travnik a auta tam kde nemaju byt. Sakosprava predasa tomu pomoze nastavenim rozumnych pravidiel. Ocenujem aktualne premalovanie znaciek treba sa este zamysliet ci neumoznit obcanom aspon nocne statie na riesenej ploche.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.