Okružná-Mestský mobiliár-iné

Zodpovednosť za riešenie: Zvolen

Uzavretý

Plánuje mesto Zvolen vybudovať kontajnerové stojiská? V centre viem ze su tie velkokapacitne podzemne ktore su ako tak ok ale ostatné časti mesta to zatial nejak obchádza. Aj menšie mestá ako napríklad Banská Štiavnica Partizánske ci spisska nova ves. dokážu skryť tieto odpadove nadoby pred pohľadmi ľudí do vymurovaných, pretivovích, či drevenných pohladných “búdok” a to na celom území mesta, nie len v turistickom centre. A to tam funguje uz niekolko rokov. Zvolen v tomto dlhodobo zaostava. Zaoberalo sa tym mesto niekedy? Je vypracovaný projekt? Môžme počítať s tým, že do niekolkých rokov bude aj Zvolen mestom s pohľadnejšími ulicami?

23. máj 2023

Odkazprestarostu.sk Zvolen

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

S pozdravom,

Administrátorka mesta Zvolen
Odkaz pre starostu
[email protected]
03. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mesto buduje stojiská polopodzemných kontajnerov všade tam, kde je to možné (musí to byť na mestských pozemkoch + daným miestom nemôžu viesť inžinierske siete) a samozrejme aj na základe možností mestského rozpočtu, prípadne externých zdrojov, keďže ide o nákladnú záležitosť.

Čo sa týka budovania uzatvorených stojísk, mesto sa tým v minulosti niekoľkokrát zaoberalo. Odrádzajúce však boli práve skúsenosti z iných miest. Také stojisko vyzerá prívetivo iba doby, kedy má niekto záujem vyhodiť odpad, no nemá kľúč (prípadne čip), ktorým sa môže dostať k nádobám. Následne totiž odpad končí priamo "za plotom", teda mimo samotného stojiska. To je dôvod, prečo mesto nebude budovať uzatvárateľné stojiská.

Martin Svatuška
referent pre styk s verejnosťou
Mesto Zvolen

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania