Prednosť v jazde

Zodpovednosť za riešenie: Zvolen

Vyriešený
meno
Lubka 29. júla 2015

Na kruhovom objazde pri SC Europa sa castokrat stava, ze vodici iduci smerom od Europy nedavaju prednost vozidla, ktore su v kruhaci. Viackrat doslo ku koliznym situaciam a preto by mohli mestki ci statni policajti viac casu venovat tomuto miestu. Ked je raz niekde znacka daj prednost v jazde, tak by ju vodici mali respektovat.

31. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.

Nová okružná križovatka pod ESC Europa (križovatka ulíc J. Kollára-I.Lihoveckého a Hronskej ulice) je vyznačená zvislým aj vodorovným dopravným značením v zmysle schválenej projektovej dokumentácie odsúhlasenej Okresným dopravným inšpektorátom OR PZ Zvolen.
Podnet, týkajúci sa nedisciplinovaných vodičov nedodržiavajúcich dopravné predpisy pošleme Okresnému dopravnému inšpektorátu OR PZ Zvolen za účelom zvýšenia kontrolnej činnosti v rámci dozoru nad cestnou premávkou.
Mgr. Došan Gdovín, MsÚ Zvolen

Medzi základné úlohy mestskej polície v zmysle zákona SNR č. 564/1991 Zb. o obecnej polícii v oblasti priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky patrí objasňovanie priestupkov spáchané neuposlúchnutím pokynu vyplývajúceho:
1. z dopravnej značky zákaz zastavenia, zákaz státia, zákaz vjazdu, zákaz odbočenia, zákaz otáčania, prikázaný smer jazdy, prikázaný smer obchádzania, vyhradené parkovisko, obytná zóna, školská zóna, zóna s dopravným obmedzením a parkovisko,
2. zo všeobecnej úpravy cestnej premávky, ktorou sa zakazuje zastavenie, státie a vjazd vozidiel.

Vzhľadom na uvedené, mestská polícia nie je oprávnená kontrolovať dodržiavanie dopravného značenia „ Daj prednosť v jazde“. Toto porušenie sa v prípade zistenia zo strany príslušníkov MsP Zvolen oznamuje príslušnému orgánu OR PZ, preto bude tiež obsah podnetu od občana v súvislosti s nedodržiavaním prednosti vozidiel na kruhovom objazde pri OD Europa odoslaný daný na vedomie OR PZ Zvolen.
Mestská polícia Zvolen

Mgr. Dušan Gdovín, odbor výstavby, dopravy a ŽP
Mgr. Juraj Chabada, náčelník MsP Zvolen

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.