Venčenie psov na ihriskách pre deti.

Zodpovednosť za riešenie: Zvolen

V riešení
meno
cibula 29. marca 2016

Problém su "psíčkari",ktorí namiesto toho,aby sa prešli o cca 100 metrov dalej na lúku,kam chodia venčit vsetci normálny majitelia psov, tak ich venčia na ihriskách pre deti. Z hladiska hygieny je to fakt paráda.Mam malé dieťa a vždy,keď s nim idem von,tak musím davat pozor,aby do niečoho nestupilo,lebo je to všade. Neviem,na co im vobec davate tie sacky.K pieskoviskam sa ani nejdem vyjadrovat.Dvor medzi Novozamockou a Pražskou DENNE navštívi min.30 !!!! psíckarov. A popritom su osadene znacky so zakazom vstupu so psami. aj tie by bolo treba skontrolovat,lebo napr.od Kocky chýba! Mohla by to MsP kontrolovat. A myslim si,že napomínanie nestačí. Na čo je vobec takýmto ludom pes. Hlavne že deti sa maju kde hrat. Na za*ratom ihrisku.

01. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.

O uvedenom probléme vieme. Hliadky sú priebežne situované nielen na uvedenú časť sídliska,ale na celé sídlisko Západ, či v celom meste Zvolen. Do budúcna zvýšime dôraz v opisovanej lokalite, kontroly príslušníkov MsP budú častejšie a dôraznejšie.
Ohľadom osadenia chýbajúcej značky - " Zákaz vodenia psov", budeme problém konzultovať s príslušným pracovníkom odboru výstavby, dopravy a ŽP MsÚ Zvolen. Značka bude osadená v čo najkratšom čase.

Ďakujeme za spoluprácu.

Mestská polícia Zvolen
07. máj 2018

Peter Cibula

Psíčkari vo dvore Novozámocká-Pražská

Dobrý deň, obraciam sa Vás s prosbou, či by bolo možné skontrolovať a osadiť značky Zákazu vodenia psov do dvora medzi ulicou Novozámockou a Pražskou. Chodí sem denne veľké množstvo psíčkarov,popritom majú lúku na barinách cez cestu. Denne sem chodí veľa detí na ihriská a hrať sa na "zašpinených" ihriskách od psov nie je asi veľmi hygienické. Aj ked sa jedná iba o moč. To už tam môžu rovno chodiť "čúrať" aj ľudia. Od KOCKY chýba značka úplne a od Billy je nečitateľná. Z ostatných smerov je to rovnaké. Myslím si, že majú dosť priestoru na venčenie psov a nie s ním chodiť na detské ihrisko. Ak su tak lenivý, že sa im nechce ani prejsť cez cestu a vyvenčiť psa na lúke,tak nech ho nemá. Možno by pomohli aj častejšie kontroly zo strany mestskej policie. Za kladné vybavenie vopred ĎAKUJEM.
31. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

každý majiteľ psa by si mal byť vedomý nielen svojich práv, ale aj povinností. Okrem iného by mal vedieť, že nemôže vstupovať so psom do priestorov detských ihrísk, v opačnom prípade porušuje platné VZN mesta. Žiaľ, skúsenosť je taká, že tabule v tomto smere nepomáhajú, pomáha však aktivita mestskej polície. Pred pár týždňami sa jej príslušníci plošne zamerali na majiteľov psov, kontroly však prebiehajú neustále. Pochopiteľne dostanú Vašu informáciu, aby mohli námatkovo poslať hliadky aj do Vami uvedenej lokality.

PhDr. Martin Svatuška
referent pre styk s verejnosťou
Mesto Zvolen
03. jún 2018

Zdenka Kozova

Dobrý deň,

čítam tu, ohľadom sťažností na psíčkarov, no ja by som chcela vediet, ako sa mam dostať so psom z domu a domov, keď mame umiestnené tabule so zakazom vodenia psov aj z jednej, aj z druhej strany činžaka a udajne, to znamena, že nesmiem ist so psom ani po chodniku. Ak sa mam dostat k tým Barinam, či chcem, či nechcem, po chodniku musím prejsť.

Ďakujem za odpoveď.
04. august 2019

Stanka Hubová

To by som aj ja rada vedela ze kadial vlastne my "psičkari" ako volate kazdeho cloveka co ma psa, mozeme chodit pretoze ja mam okolo panelaku minimalne 4 znacky so zakazom vodenia psov ,keby to dodrzujem tak vlastne ani psa mat nemozem lebo by nesiel von ani dnu . Tento zvolen to maximalne prehana a namiesto toho aby vybudovali psie ihriska kde by sme si mohli psika pustit pohral by sa s inymi popripade by sa nieco naucil tak radsej nech je tu znacka zakazu na kazdom metri to bude lepsie. V banskej bystrici su skoro na kazdom sidlisku psie ihriska a v ziari nad hronom co je dost male mesto su na kazdom rohu . Tak kde je problem?
06. august 2019

cibula

To by som rád vedel,pri ktorom paneláku sú
viac ako 4 značky zákazu vodenia psov???Psie ihrisko je pri Hagarde. Treba byť menej lenivý a trošku sa prejsť. Na tomto dvore je DETSKÉ ihrisko. Alebo potom skúsiť Bystricu alebo Žiar,keď sú na každom rohu. Určite vám to nebude robiť problém,keď to máte tak zbehané.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania