Chodník pri Základnej umeleckej škole

Zodpovednosť za riešenie: Zvolen

V riešení
meno
František Klešč 08. októbra 2016

Dobrý deň

pred vstupom do Základnej umeleckej školy na Nádvornej ulici (prístup od Moyzesovej) sú neustále ohrozovaný chodci a obzvlášť deti, keďže tam mesto nevybudovalo žiaden chodník a na úzkej ulici je navyše umožnený obojsmerný pohyb áut. Navyše pri prichádzaní od Sociálnej poisťovňe je výhľad priam znemožnený vysadeným živým plotom. A ako sa stalo módou po zavedení plateného parkovania, veľké parkovisko za budovou ZUŠ je poloprázdne, zato uličky okolo ZUŠ (kde je síce dopravnou značkou "Zóny" zakázané parkovanie) sú plné odstavených áut nútiacich chodcov (a deti!) kráčať stredom uličky.

Nebolo by možné zmeniť uličku na jednosmernú a dobudovať v nej chodník?

Ďakujem za odpoveď.

10. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.
Podnetom - Chodník pri ZUŠ Nádvorná sa budeme zaoberať na zasadnutí komisie dopravy dňa 19.10.2016.
Zápisnica z komisie bude zverejnená na internetovej stránke mesta Zvolen - sekcia Samospráva - Komisie pri MsZ - Komisia dopravy a spravy miestnych komunikácií.

Ďakujeme za spoluprácu.

Mgr. Dušan Gdovín
oddelenie dopravy a životného prostredia

04. november 2016

František Klešč

Hlasovanie:
prítomných: 7 za: 7 proti: 0 zdržal sa: 0

Uznesenie č.120/2016
Komisia dopravy nesúhlasí so zmenou súčasnej organizácie dopravy v dotknutom úseku Nádvornej ulice. Komisia odporúča posúdiť na mieste samom šírkové parametre uličného priestoru a v prípade splnenia zákonných podmienok na šírku jazdných pruhov pre obojsmernú premávku vymedziť obrubníkmi časť spevnenej plochy pre výlučný pohyb chodcov.

Môžem sa opýtať na dôvody vášho rozhodnutia?

Absolútne s ním nemožno súhlasiť:
1. Ohrozované sú deti, vrátane tých malých - ZUŠ navštevujú deti od 6-7 rokov
2. Prečo majú byť tak zvýhodňované autá, že radšej 2-pruhová cesta ako chodník v bočnej uličke?
3. O ktoré autá tak zásadne dôležité sa jedná? Pri výjazde z parkoviska (za budovou ZUŠ) je značka "Daj prednosť v jazde", súčasne však na odbočení doprava pri vjazde do uličky od parkoviska je značka "Zákaz vjazdu všetkých vozidiel". To znamená, že z parkoviska sa legálne dá odbočiť len doľava do uličky uzavretej rampou. Čiže časť uličky pred samotnou budovou ZUŠ je jednosmerná už v súčasnosti! Takže chránite možnosť áut parkujúcich NELEGÁLNE (je to zakázané značkou Zóny, ktorá nie je rešpektovaná) v uličke medzi budovou Sociálnej poisťovne a ZUŠ vychádzať týmto smerom?
4. Cca 80 m ďalej je na Moyzesovu ulicu opätovne pripojená Nádvorná ulica, kde všetky tieto autá môžu bez problémov na Moyzesovu ulicu vychádzať!
5. Skutočne si myslíte, že v priestore bezprostredne pri škole by nemali byť chránení chodci a deti, namiesto rozšafného uprednostňovania áut? A navyše pomerne nezmyselného (keďže časť uličky už jednosmerná je)?
27. marec 2018

FeeJay

Dobrý deň
Naozaj si stále myslíte, že pred školou nemá byť žiadny chodník?! A že máme s deťmi chodiť po ceste? Či radšej po blate?
29. marec 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme opätovne zaslali samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]
19. apríl 2020

Lukáš Bartošovič

dobry den, chodnik v nedohladne, hoci teraz velmi potrebny nie je, ze...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania