Smeti - Okruzna

Zodpovednosť za riešenie: Zvolen

Vyriešený
meno
Martina K. 14. novembra 2016

Dobry den,
pri kontajneroch na ulici Okruzna sa opakovane vytvarajú taketo "verejne skladky" odpadu, ktore vyzeraju ozaj odpudzujúco. Su to vsetko stare vyradene veci a veci z prerabok bytov okolitych bytoviek, ale casto aj obycajne smeti rozsypane po zemi.
Navyse z kontajnera na oblecenie (ktory je urceny na dobrocinne ucely) je previdelne vyberane oblecenie spoluobcanmi zo sidliska Sekier a pokial im to nevyhovuje, tak ho nechaju porozhadzovane po zemi v blizkosti kontajtera, co tiez neprispieva ku krase sidliska a verejneho priestoru.
Dala by sa situacia nejakym sposobom riesit a zabranit takymto verejnym skladkam?

15. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

žiaľ podobné prípady z času na čas evidujeme v uliciach nášho mesta. Čo sa s tým dá urobiť? Z hľadiska samosprávy kontaktujeme spoločnosť, ktorá pre mesto zabezpečuje vývoz odpadu. Tá nadbytočný odpad odvezie.
Problémom sú však samotní nedisciplinovaní ľudia, ktorí tento odpad hromadia v blízkosti zberných nádob miesto toho, aby ho sami odviezli do zberného dvora. Žiaľ, kým si sami neuvedomíme zodpovedosť za produkciu odpadu, za znečisťovanie okolia a v konečnom dôsledku za samotné medziľudské vzťahy, dovtedy sa nám asi v meste budú objavovať podobné skládky.

Martin Svatuška
referent pre styk s verejnosťou
Mesto Zvolen

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania