Chýbajúce smetné koše

Zodpovednosť za riešenie: Zvolen

Vyriešený
meno
Iva 31. marca 2017

Ľudia si samy cez jarné upratovanie parádne vyriadili aj tento vnútroblok - Kremnická/Pražská/Novozámocká. No bohužiaľ na celý tento veľký priestor je tu len jeden kôš, takže ak by ste aj chceli niečo zahodiť do koša, tak nemáte kde. Vyznačila som možné potrebné miesta na umiestnenie ďalších košov, teda hlavne, aby neboli pod kopcom, kde sa deti sánkujú. Takisto pri novšom ihrisku vo vnútrobloku Pražská/šmidkeho - tam smetný kôš NIE JE VôBEC.
Poslancom to povedať nestačilo, takže hádam takto to pomôže. O tom, že si mamičky ani nemajú kam sadnúť ani nehovorím.

13. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v okolí spomenutého vnútrobloku, konkrétne na uliciach Kremnická, Pražská a Novozámocká, je umiestnených 13 zberných nádob na odpad, ktorý je z nich vyvážaná dva krát týždenne. Je pravdou, že sa nenachádzajú v dvorovej časti, nakoľko to nie je vždy možné z hľadiska prístupu mechanizmov, no často aj pre odpor samotných obyvateľov, ktorí jednoducho vo vnútrobloku odmietajú nádoby na odpad.

Spomenuli ste aj príklad vnútrobloku Pražská - Šmidkeho, no kontajnery sa tu predsa nachádzajú len pár krokov od detského ihriska. Mimochodom, tiež sa stali predmetom sporu, nakoľko mnohí obyvatelia odmietajú ich umiestnenie (a to sa jedná o okraj vnútrobloku, nie jeho vnútro).

Pri umiestňovaní smetných košov je naozaj potrebné brať v úvahu širšie súvislosti a na základe nich zvážiť či budú ľuďom na osoh, alebo sa stanú predmetom sporov.

PhDr. Martin Svatuška
referent pre styk s verejnosťou
Mesto Zvolen
21. apríl 2017

Iva

21. apríl 2017

Iva

Fotka vyššie je z dnešného rána len na margo počtu smetných nádob.

A nehovorila som o veľkých zberných nádobách ale o malých a to naozaj malých smetiakoch. Proti tým určite nikto neprotestuje.
A čo sa týka mechanizmov - tak pán smetiar ide pešo s jedným vrecom, vyprázdni malý kôš a znova pešo odíde - tak ich môže vyprázdniť aj dva či tri. Takže žiadne mechanizmy.

A ak by som spomenula, že napríklad pri ihrisku vnútrobloku Pražská/Šmidkeho ani lavička nie je, tak odpoveď samosprávy by zrejme bola, že ľudia si môžu aj do trávy sadnúť. A mimochodom v danom vnútrobloku by sa zišla zeleň, ktorá by oddelila pásmo zelene a ihriska od parkoviska.
22. december 2019

Lukáš Bartošovič

dobry den, ano, je to tak, v okoli vnutrobloku sa nachadza siroka paleta smetnych nadob
priamo v uvedenom priestore ich je len hrstka, no tie, co som namatkovo obhliadol vyzerali byt v poriadku a poloprazdne (priklad jednej takej je v prilohe)
rovnako aj ta skupina smetiakov odfotografovana 21.04.2017, dnes zvacsa priemerne zaplnene smetne nadoby, niektore z nich takmer prazdne
samozrejme, po sviatkoch mozno niekto "stastlivo" natrafi na preplnene smetiaky, zverejni tu fotografie a prehlasi, ze sa velmi mylim - a o par dni pojdem okolo, nadoby budu poloprazdne, atd.
mozno by sa k aktualnemu stavu podnetu mohli vyjadrit zadavatelka a/alebo samosprava, potom podnet pripadne oznacit ako vyrieseny, resp. uzavrety
24. december 2019

Lukáš Bartošovič

Monitoring smetnych nadob, Vol. II
dalsi planujem po sviatkoch a potom este jeden na Novy rok (to jest 01.01.2020)
28. december 2019

Lukáš Bartošovič

Monitoring smetnych nadob, Vol. III
vacsina v poriadku, to jest viac-menej prazdna
akurat jedna schovana pod stromom (na ulici Prazska) by si zasluzila trochu viac opatery
na inej by sa hodilo doplnit kus plechu, ktory sluzi ako strieska, viac v nasledovnom podnete https://www.odkazprestarostu.sk/zvolen/podnety/50461/lavicka-vo-vnutrobloku
02. január 2020

Lukáš Bartošovič

Monitoring smetnych nadob, Vol. IV
smetiaky pomerne dobre obstali aj proti silvestrovskemu navalu odpadu (predovsetkym chlastacka a zabavna pyrotechnika)
da sa teda takmer s istotou tvrdit, ze pocet smetnych nadob je postacujuci a aj ich frekvencia vysypania vyhovuje
ak by to bol moj podnet, zasadil by som sa o status VYRIEŠENÝ
legenda: [1, 2] Prazska (Billa), [3] Prazska 1, [4] Prazska 9, [5] Prazska (Kocka), [6] juhovychodny okraj vnutrobloku, [7] pieskovisko vo vnutrobloku

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania