Poškodený povrch na ihrisku

Zodpovednosť za riešenie: Zvolen

V riešení
meno
Andrea 22. mája 2017

Povrch ihriska je celý poraskaný a plný hrbolov. Staré bránky na ihrisku obsahujú ostré časti, ktoré tam zostali po odstánení kovovej mriežky. Je to najhoršie vybavený dvor na sídlisku Západ. Pre malé deti tam okrem zanedbaného pieskoviska nie je nič iné, žiadna hojdačka alebo preliezka. Prosíme a vyriešenie tohto problému.

29. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v rozpočte, ktorý poslanci mestského zastupiteľstva schválili na tento rok, sa počíta s bežnou údržbou ihrísk. Z Vášho podnetu je zrejmé, že by bolo potrebné urobiť úplne nové ihrisko, na takúto investíciu zatiaľ peniaze vyčlenené nie sú. To však neznamená, že nebudú vybudované v budúcnosti, do veľkej miery to však závisí práve od priorít poslancov - kam v budúcnosti nasmerujú mestské financie.

PhDr. Martin Svatuška
referent pre styk s verejnosťou
Mesto Zvolen
13. jún 2017

Radka Horňáková

Aha, takže pokiaľ sa peniaze nevyčlenia, tak tam nemame chodiť s našimi detmi a mame sa trepať na úplne iný dvor ?
Nehnevajte sa, ale aby si vsetko mamičky nakúpili sami a kazdy den vykladali a potom zas odkladali?
Preco musíte robit ihrisko za 10 000€ na vedľajšom dvore a nam neviete dat jednu suchacku ?
Ide o deti a ich spokojnosť a bezpečnosť !
25. august 2017

Andrea

Zanedbané detské ihrisko

Prosíme o vyriešenie problému na dvore na Nográdyho ulici. Už sme upozorňovali na dve odtokové otvory s chýbajúcimi poklopmi. Je tam hrbolaté fotbalové ihrisko, na ktorom si už dva krát malý chlapček ublížil pádom na hrboloch. Denne tam chodí min. 7-10 detí s rodičmi, nie je tam žiadna preliezka, šmíkalka, hojdačka. Je tam iba jedno pieskovisko, z ktorého sa piesok vysípa na chodník a deti sa na ňom šmíkajú a jedna stará lavička.
01. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ako ste správne uviedli, v tej časti sídliska vzniklo úplne nové detské ihrisko. Rozumieme tomu, že obyvatelia každého dvora by chceli mať "svoje" preliezačky pre deti, žiaľ z ekonomických dôvodov to nie je možné. Podobných podnetov dostávame veľké množstvo a ak vieme, že napríklad nové ihrisko stojí 10 tisíc eur, je zrejmé, že ani zďaleka nie je možné vyhovieť všetkým žiadostiam. Každopádne chcem zopakovať, že to neznamená, že nové ihriská sa nebudú stavať, balík peňazí je však obmedzený a záleží od priorít poslancov, ktorí si najlepšie poznajú svoju mestskú časť, kde navrhnú ich umiestnenie.

Čo sa týka chýbajúcich kanalizačných poklopov, prosím Vás o zaslanie fotografií, z ktorých sa bude dať presne identifikovať konkrétne miesto a zariadime nápravu.

PhDr. Martin Svatuška
referent pre styk s verejnosťou
Mesto Zvolen
01. september 2017

Andrea

21.5.2017 som nahlasovala chýbajúce poklopy, ktoré hneď nasledovný deň prišli skontrolovať a bolo nám povedané, že sa to bude súrne riešiť. Sú to už celé tri mesiace a nič sa nevyriešilo. Nežiadame od Vás žiadne hrady a zámky, ale iba toľko, aby ste ten dvor upravili tak, aby nedochádzalo k úrazom. Stačilo by napr. aj pravidelne kosiť trávu, na dvore je metrová žihľava.
01. september 2017

Lucia Olšavová

Akoze nam staci ak tam budu pravidelne kosit, to nie je normalne ...deti uz pomaly ani nevidim cez tu travu...
Pieskovisko je v takom katastrofalnom stave, ze sa neustale vysypa stade na chodnik, stacilo by nejako ohradit to pieskovisko dookola ako je to riesene na americkom dvore na zapade...
A to ihrisko otras, tam sa uz nedaju hrat ani loptove hry, same hrbolce su tam a ludia a deti sa na tom iba potkynaju...
Ked tam uz nemoze byt ihrisko, tak nech sa to aspon poupravuje, aby tam nedochadzalo k zraneniam...uz dva roky piseme staznosti, podnety, poziadavky a nikto nam zatial v nicom nevyhovel...vo vsetkych blokoch su ihriska a tento je katastrofalny a chodi tam dostatok deti....
Poklopy tiez riesime uz dva roky a stale su odkryte...
01. september 2017

Beata Mišková-Habrunová

Vidím, že oháňať sa schváleným rozpočtom a nedostatkom financií, je pre vedenie tohto mesta také typické. Nemyslím si však, že dva roky urgovane odkryté poklopy a nepokosena tráva vo výške dvojročných deti je predmetom na schvaľovanie mestským zastupiteľstvom. Skôr by som povedala, že je to výsmech občanom priamo do tváre. Písala som pani Stanikovej a nielen ja, v mene mamičiek už niekoľko krát za posledné dva roky a do dnešného dňa trpneme na dvore, ktoré dieťa tam pri chvíľke nepozornosti spadne, ak nie tam tak na betónovej ploche, či na rozsypanom piesku. Toto všetko tu už ale bolo spomenuté. Tak už si len počkáme na poriadny úraz, lebo rozbité kolená a ústa deti sú nic a potom sa veci pohnú. Prepáčte, že som už sarkastická, ale takto sa veci neriešia. Nejde tu miliónovú investíciu, len o čisté a bezpečné prostredie pre naše deti.
01. september 2017

Miroslava Herkelová

Prosíme o bezpečné prostredie pre naše deti a nás, aby sme mesto plnilo svoje povinnosti v starostlivosti o svoj majetok, tak ako si my plníme svoje daňové povinnosti voči mestu.
30. december 2019

Lukáš Bartošovič

dobry den, tak si to zhrnme:
* hrbolate asfaltove ihrisko je v dobrom stave (teda bez hrbolov)
* stare kovove branky boli odstranene
* zanedbane pieskovisko bolo revitalizovane (a pribudlo este jedno, snad bude dokoncene ako pozaduje text v podnete 72456)
* z noveho pieskoviska sa piesok nevysypa (ale okolie toho stareho by si zasluzilo trocha pozametat)
* travnik ma primeranu vysku
* bola pridana smyklavka a hojdacka
* a minimalne jeden problemovy poklop bol osetreny (podnet 40241)
kriticke komentare zrejme zabrali...
bonusovy bod pre pozornych - nove pieskovisko ma odvodnovacie otvory 👍

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania