Mestská čast Zolná - plynofikácia +optický internet,kanalizácia

Zodpovednosť za riešenie: Zvolen

V riešení
meno
Vladimír Starikov 31. augusta 2017

Dobry deň chcel by som sa opýtať kedy bude plynofikácia mestskej časti Zolná ako aj Opticky internet kedže človek potrebuje k životu aj rýchly a stabilný internet veľa ľudí pracuje aj s domu a kanalizácia v tejto mestskej časti .
Bol by som rád aby sa mesto zaujímalo aj o takéto veci platíme mestské dane aj mestsky poplatok za smeti čo v okolitých obciach platia polovicu .
Nech mesto Zvolen si urči prioritu pre občanov zaviest sem Plyn lebo kurenie drevom a uhlym nieje take lachke ako sa zdá .Opticky internet čo v tejto dobe normalne ludia pouzivajú a Kanalizacia .Ďakujem za odpoveď

18. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

čo sa týka plynofikácie a internetu, tam ide o záležitosť súkromných spoločností. Mesto napríklad disponuje optickou sieťou ZOMES, vybudovaný bol však za účelom pripojenia jednotlivých inštitúcií, napríklad škôl a škôlok. Nebol teda vybudovaný na komerčnej báze za účelom pripojenia domácností, to je záležitosťou súkromného sektora.

Čo sa týka kanalizácie, spracovaný bol projekt, vydané bolo tiež stavebné povolenie. Problém je vo finančnej náročnosti prípadnej výstavby, nakoľko investícia sa odhaduje na takmer 2,5 milióna eur. Z tohto dôvodu sa hľadajú mimorozpočtové zdroje (predovšetkým možnosť uchádzať sa o prostriedky z európskych fondov), zatiaľ však nebola vydaná žiadna výzva, do ktorej by sa mohlo mesto zapojiť. Napriek tomu priebežne sledujeme ohlásené výzvy, akonáhle sa nejaká objaví, mesto sa rozhodne chce uchádzať o finančné prostriedky.

PhDr. Martin Svatuška
referent pre styk s verejnosťou
Mesto Zvolen

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania