Nelegálna skládka za areálom ČOV Zvolen

Zodpovednosť za riešenie: Zvolen

V riešení
meno
Ivan B. 22. septembra 2017

Chcel by som upozornit na vznikajucu nelegalnu skladku a tiez nadmerne mnozstvo odpadu v oblasti za ČOV Zvolen sposobene najma nocnymi vyletmi za romanticky stravenym vecerom v aute :).

26. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

za stav každého pozemku by mal byť zodpovedný jeho vlastník, v tomto prípade Stredoslovenská vodárenská spoločnosť. Mesto sa prednostne venuje čistote verejných priestranstiev.

PhDr. Martin Svatuška
referent pre styk s verejnosťou
Mesto Zvolen
26. september 2017

Ivan B.

Kedze dana skladka sa nachadza v k.ú mesta Zvolen a tiez vzhladom na porusenie zakona 79/2015 Z. z. o odpadoch by som ocakaval od referenta mesta postupenie podnetu na prislusny obvodny urad zivotneho prostredia. Je pravda, ze skladka sa nachazda na parcele 3052/3 vo vlastnictve Stredoslovenská vodárenská spoločnosť a.s. Banská Bystrica,
Partizánska cesta 5, Banská Bystrica, Slovensko, to vsak neznamena, ze pred problemom zatvorime oci a budeme alibisticky odpovedat na podnet v duchu, ze nas to nezaujima a skuste oslovit niekoho ineho.
27. september 2017

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme preposlali aj priamo Stredoslovenskej vodárenskej spoločnosti s prosbou o vyjadrenie.

S pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]
29. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

nikde nebolo uvedené, že pred problémom zatvárame oči. Keby sa tak stalo, naše mesto by bolo jedna veľká skládka odpadu. Ročne sa z verejných priestranstiev vynesú desiatky ton odpadu.

Administrátor stránky Odkaz pre starostu vždy prepošle podnet ďalej, ak je za riešenie problému zodpovedný iný subjekt ako samotné mesto. V tomto prípade je logické, že najskôr bude oslovená Stredoslovenská vodárenská spoločnosť, až následne budú vykonané ďalšie kroky.


PhDr. Martin Svatuška
referent pre styk s verejnosťou
Mesto Zvolen
04. október 2017

Odpoveď samosprávy

Stanovisko k podnetu 44572 - Nelegálna skládka za areálom ČOV Zvolen:

Nelegálna skládka stavebného odpadu za oplotením areálu ČOV Zvolen sa nenachádza na pozemku parc. č. C-KN 3052/3 vo vlastníctve Stredoslovenskej vodárenskej spoločnosti, a.s., Partizánska cesta 5, Banská Bystrica, tak ako je uvádzané v predmetnom podnete. Nachádza sa totiž na pozemku parc. č. C-KN 3052/4, ktorý nie je vo vlastníctve Stredoslovenskej vodárenskej spoločnosti, a.s..

V katastrálnom portáli nie sú zaevidované zmeny na stavbe: "Rekonštrukcia a rozšírenie ČOV" v meste Zvolen, ktorá prebiehala v rokoch 2004-2006. Je tam naznačený stav pred rekonštrukciou, ktorý nezodpovedá skutočnému stavu. Celá predmetná stavba nie je zaevidovaná na katastri nehnuteľností, čo zrejme spôsobilo pochybenie so správnym určením polohy nelegálnej skládky.

Mgr. Slavomíra Vogelová
tlačová hovorkyňa
Stredoslovenská vodárenská prevádzková spoločnosť, a.s.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.