J.Jesenského-hrob v prírode

Zodpovednosť za riešenie: Zvolen

Uzavretý
meno
Miroslava Kanianská 20. februára 2019

Dobry den prajem. Na prechadzke popri Hrone sme si všimli tak trošku strašidelný hrob, keďže sa nejedná o cintorín ani o miesto na toto urcene. Nachádza sa na sídlisku západ v parku lanice. Od červeného veľkého (ten bližšie k západu) mosta cestou ku zahradkam, po ľavej strane. Za vyriešenie vopred ďakujem.

27. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mestská polícia už v minulosti preverovala oznámenie od občana, ktorý upozornil na neznámy hrob s krížom v mestskom parku Lanice vo Zvolene. Príslušníkmi mestskej polície bolo zistené, že sa nejedná o hrob, ale o nános zeminy, pričom číslice na kríži označujú zemepisné súradnice hľadaného cieľa v rámci populárnej celosvetovej hry s názvom „geocaching“. Wikipédia ju označuje za kombináciu športu a turistiky, ktorá spočíva v hľadaní skrytého objektu, o ktorom sú známe len jeho geografické súradnice. Skrýše sú umiestnené na zaujímavých a voľne prístupných miestach kdekoľvek po svete. V horách, mestách, niekedy aj pod hladinou jazier, no hlavne na pekných a zaujímavých miestach, ktoré chce zakladateľ skrýše ukázať ostatným hráčom.

Dňa 25.02.2019 opätovne príslušníci MsP preverili miesto, na ktoré ste upozornili so zistením, že sa jedná taktiež o prípad geocachingu.

PhDr. Martin Svatuška
referent pre styk s verejnosťou
Mesto Zvolen

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania