J.C.Hronského-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení

Dobrý deň. Okolo začiatku vlakového perónu Zvolen Mesto je strašná kopa bordelu, aj v koľajisku. Chcela by som poprosiť o vyčistenie koľajiska a jeho okolia. Ďakujem

24. august 2019

Kaliy

Pozemok nepatrí mestu. Asi by bolo vhodnejšie si najprv zistiť skutočnosti a potom písať.
24. august 2019

Kvetoslava

Komu potom patrí? ZSSK?
24. august 2019

Kaliy

Majiteľ Slovenská republika. Toľko údaj z katastra. Podľa môjho úsudku, ktorý nemusí byť pravdivý v užívaní ŽSR.
05. september 2019

Matúš 👍

OPS neslúži len na podnety pre mesto. Mnoho občanov nevie, čo komu patrí a mesto by malo určiť, komu podnet prislúcha. Admini OPS ho obvykle preposielajú ďalej. Napríklad Slovenskej správe ciest, NDS, VÚC alebo ako v tomto prípade ŽSR. Takže myslím, že netreba byť hneď taký arogantný na autorku (toľko k prvému komentáru). A v katastri je okrem vlastníka SR písaný rovno aj správca ŽSR. (A pre autorku: ZSSK má vlaky, ŽSR infraštruktúru :))
18. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

k uvedenému podnetu uvádzame nasledovné: upratanie tohto priestranstva ŽSR zabezpečia, ako to ŽSR pravidelne robia. Zároveň však chcem upozorniť, že sa nejedná o verejné priestranstvo, ako uvádza pisateľka, ale o vyhradený železničný obvod, ktorý nie je prístupný verejnosti. Napriek tejto skutočnosti cez tento priestor neoprávnene prechádzajú neprispôsobiví občania, ktorí obsadili objekt bývalého detského dopravného ihriska, kde sa nachádzajú ďalšie oveľa väčšie kopy komunálneho a zmiešaného odpadu. Je viac ako pravdepodobné, že práve tieto osoby sú pôvodcom znečisťovania pozemkov ŽSR. V ďalšom budú ŽSR postupovať v zmysle platnej legislatívy SR, a to - starostlivosť o ľudí bez domova, ako aj likvidácia ohlásených čiernych skládok odpadu povinnosťou mesta. Po preverení situácie akékoľvek ďalšie znečisťovanie pozemkov ŽSR toto ohlásia príslušným úradom ako čiernu skládku a tieto musia zabezpečiť jej odstránenie.

Prajem pekný deň!

Ing. Ľubomír Mitas

Manažér externej komunikácie

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.