Kremnická-chodník-znečistený

Zodpovednosť za riešenie: Zvolen

V riešení
meno
Marek 24. decembra 2019

Dobry den,
rad by som dal podnet na vyriesenie situacie s prejazdom automobilov ku dostupnych parkovacim moznostiam, ktore ale nie su oficialne parkovacie miesta. Ako vidno na fotkach, auta prechadzaju krizom cez travnate ploche cim ich na jednej strane devastuju a na strane druhej znecistuju okolite chodniky.
Oplotenim zelenych ploch by sa situacia ciastocne vyriesila - auta by presli iba po chodnikoch (alebo nepresli vobec, kedze tam aj tak nemaju co robit)
Druha moznost by bola vystavanie oficialneho parkoviska s prijazdovou cestou od Kremnickej ulice.
Dakujem za riesenie situacie, ktora je pre obyvatelov okolitych bytov velmi neprijemna -> znicene travnate plochy a vsade blato.

04. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

nie je to vôbec jednoduchá záležitosť. Parkovacie kapacity na sídlisku Západ sú obmedzené, kým vozidlá neustále pribúdajú. Určite za zmienku stoja aj úvahy o vystavaní plota, no podobným spôsobom by potom muselo byť oplotené celé sídlisko, nakoľko k podobným javom dochádza v mnohých jeho častiach - a to je nereálne. Máte pravdu v tom, že autá na danom mieste nemajú čo robiť, nakoľko prejazd cez zeleň je jednoducho zakázaný. Kým nedôjde k zmene parkovacieho systému na sídlisku (čoho súčasťou je aj dobudovanie väčšieho množstva parkovacích miest), dohľad robí mestská polícia. Ak ste teda svedkom toho, ako vodič so svojím vozidlom poškodzuje verejnú zeleň, prosím ohláste to ihneď na telefónnom čísle 159.

Martin Svatuška
referent pre styk s verejnosťou
Mesto Zvolen
23. apríl 2020

Lukáš Bartošovič

dobry den, podobne ako v podnete 25447 sa travnik pomaly spamatava a mozno to na predmetnom mieste casom bude posobit upravenym dojmom (ako kedysi)
urcite by nebolo na skodu usmernit pohyb motoristov pomocou stlpikov alebo tazkych skal, kedze prejazdu a parkovaniu z vyssie spomenutych dovodov zabranit nemozno
usmernena jazda po chodniku (od slova 'chodit') sice nie je nic potesujuce, no stale lepsie ako zniceny travnik a nanosy blata
18. júl 2020

Lukáš Bartošovič

na predmetnom mieste je mozne pozorovat mierne zlepsenie stavu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania