1.5m vs Dopravné značenie na Trenčianskej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Janči Bakoš 28. januára 2015

Na Trenčianskej ulici skoro po celej jej dĺžke parkujú autá na chodníku. Povedzme, že nechávajú predpísaného 1.5m. Ale v tomto prípade (križovatka Trenčianskej a Ružovej doliny) je koridor zbytočne zúžený dopravnou značkou umiestnenou práve v tej časti chodníka, ktorá je "pre chodcov".
Prečo značka (zákaz zastavenia, okrem MHD) nieje umiestnená na strane chodníka bližšie pri ceste? Zavadzala by autám pri parkovaní?

28. január 2015

fowner

V tejto časti Trenčianskej môže byť pokojne vyznačené pozdĺžne parkovanie v pravom pruhu až po zastávku (samozrejme s dostatočným priestorom pre vytočenie trolejbusu z Miletičovej). Zostala by celá šírka chodníka pre chodcov, rovnaký priestor pre parkujúce autá a stále jeden nadmerne široký pruh pre dopravu.
29. január 2015

Janči Bakoš

Pozdĺžne parkovanie je vyznačené (alebo len tolerované?) od Miletičovej smerom na Dulák. Výsledok je taký, že na ceste je jeden rad áut, na chodníku druhý a keď niekto chce vyparkovať z chodníka, tak prejde (ideálne cúvaním) po voľnom chodníku, ktorý je nanešťastie tak široký, že sa naň vojdú dve autá vedľa seba.
29. január 2015

fowner

Samozrejme som to myslel tak, že sa na prístupových miestach na chodník osadí stĺpik. Tak isto by sa tak malo stať aj na úseku Miletičova-Dulovo nám., ktorý spomínate. Žiaľ, pokým sa nezmení zákon, nie je iné riešenie ako fyzická zábrana, či zóna so zákazom státia mimo vyznačených miest. Myslím si, že odkedy tu nie je konečná trolejbusov, značka zákaz zastavenia obmedzujúca chodcov tam už nemá opodstatnenie.
04. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet bol preverený príslušným oddelením. Dopravné značenie bolo umiestnené na chodníku tak, aby nedochádzalo k jeho poškodzovaniu, ako v prípade, že by bolo umiestnené bližšie k ceste. V prípade opravy alebo zmeny bude hľadať inú formu umiestnenia dopravnej značky.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania