Nebezpečný prechod

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
monika 06. augusta 2012

zodratý prechod, ktorý nie je vidieť a chýbajúca dopravná značka v jednom smere

24. september 2012

Jana Gmitterová

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Obnovu dopravného značenia bude realizovať Slovenská správa ciest Bratislava po ukončení prác na obnove povrchu komunikácií na území mesta, ktoré prechádzajú do majetku a správy mesta Trnava, na základe rozdelenia komunikačnej siete na území mesta Trnava.
06. október 2012

vlaDyka

Prešlo už viac ako 3 týždne od realizácie popisovanej "obnovy povrchu" (to je ale iná otázka) a ani zvislé - spomínaná značka - a ani vodorovné dopravné značenie celej dotknutej komunikácie (!) nie je stále realizované ! Momentálne tam teda de facto tento prechod neexistuje.....
07. október 2012

monika

Súhlasím. A navyše, tým, že sa momentálne stmieva čoraz skorej, je tento prechod už o siedmej večer jeden z najväčších ,,adrenalínových zážitkov" v Trnave. Viem, že všetko chce určitý čas, no prechod je nefunkčný už viac ako 2 mesiace. Patrí k dosť frekventovaným, tak prosím urýchlite už práce na ňom.
14. október 2012

monika polešenská

dňa 14.10 ešte stále nebolo značenie spravené
19. október 2012

monika polešenská

19.10. prechod na ceste je už natretý
20. október 2012

Peter Bročka

Ako už napísala Monika, "zebra" opäť "ožila". ;)
25. október 2012

matuš

nebolo bi odveci tento prechod osvetliť nakolko v noci za dažda nie je vidiet poriadne chodcov
25. október 2012

Peter Bročka

Pri prechode je funkčné verejné osvetlenie, z oboch strán je osadené zvislé dopravné značenie, vrátane blikajúcich "výstražných" svetiel. Myslím, že teraz môžeme podnet označiť za vyriešený. :)
Ďakujem
26. október 2012

matus

Zjavne ste nečitali V NOCI ZA DAŽDA , stačilo bi tam dat led žiarovky ... viacero vodičov na to hromží
26. október 2012

Odkazprestarostu.sk

2matuš: ja som Váš komentár čítal a súhlasím, že moderné svetlo s LED technológiou by bolo ideálne riešenie. Od podania podnetu však samospráva (resp. tretí subjekt) zabezpečila zvislé aj vodorovné dopravné značenie vrátane výstražnej signalizácie v oboch smeroch. Bolo by teda nefér neoznačiť podnet ako vyriešený. Na druhej strane, to neznamená, že by sme ignorovali Vaše ďalšie pripomienky. Váš nápad s pridaním LED osvetlenia bol zaslaný samospráve na vyjadrenie. A budem veľmi rád ak ho samospráva zrealizuje.
S pozdravom
Peter Bročka (OPS Trnava)
28. október 2012

monika

v niektorých slovenských mestách majú v prechodoch zapustené svetlá alebo odrazky- to by tiež možno pomohlo
28. október 2012

VlaDyka

Dobrý deň,
p. Bočka, dovolím si oponovať k popisu "Pri prechode...". Uhol, ktorý ste pre nočný záber nie je z tých najšťastnejších. Ako možno vidieť na tomto zábere : http://img607.imageshack.us/img607/1718/20121028prechodbuianska.jpg prípadne na tomto : http://img39.imageshack.us/img39/1718/20121028prechodbuianska.jpg, Vami popisovaný stožiar osvetlenia je v ľavej časti záberu, pri oplotení rod. domu, a rozhodne nie je PRI prechode a rozhodne nie je určený na jeho osvetlenie. A tým skôr, že ide iba o vzdialené jednostranné osvetlenie (dnes už) 3-pruhovej komunikácie s týmto prechodom, ktorý nekončí v osvetlenej zóne, ale v ďalšej - takmer hlbokej tme, kde pripojovacia komunikácia v križovatke krytá svahom, a kde niekoľko priam desiatok metrov nie je žiadne ďalšie osvetlenie !
Predpokladám teda, že o tomto probléme sa tu vedie debata a dúfam, že som trochu ozrejmil situáciu aj samospráve.
28. október 2012

VlaDyka

p.s. : p. Bročka, vypadlo mi z Vášho priezviska R...Ospravedlňujem sa za to.
29. október 2012

Peter Bročka

2Vladyka: nevadí - stáva sa ;) ďakujem za doplňujúce informácie aj fotky. Máte pravdu. Verím, že sa nám podarí samosprávu presvedčiť. Veľmi smutnou "motiváciou" k lepšiemu osvetleniu by mal byť fakt, že na tomto prechode, už minimálne k jednej smrteľnej zrážke v minulosti došlo..
25. jún 2013

vlaDyka

Prešlo pár mesiacov, a tento odkaz je už dlhšie považovaný za vyriešený. Zrejme nebolo šťastné do jedného odkzau vkladať ďalši.....
Osvetlenie tohoto miesta sa doteraz nijako nezmenilo !!! Takže tento (ďalší) problém pretrváva stále.

Iná vec je to vodorovné značenie samotné - v týchto dňoch prebieha "výmaľba" po celom meste a našťastie sa nevyhla ani tejto križovatke. ALE - tento prechod nie je korektne vyznačený, keďže tu nedávno (podľa mňa správne) doplnili ďalší samostatný pruh - pripojenie z Tehelnej ul. - tak aktuálne vyznačenie prechodu končí na začiatku tohoto pripojovacieho pruhu, čiže stále na (!!!) komunikácii a nie na jej konci. Viď aktuálny záber z 22.06.2013 : http://img600.imageshack.us/img600/2889/zgwg.jpg a http://img541.imageshack.us/img541/9593/i61u.jpg
P. S. :
Smola tohoto miesta je tá, že prechod nemá správne pokračovanie chodníkom, ale len prefabrikovanými štvorcami osadenými v tráve, z ktorých sa nedá presť priamo na chodník poproi Bučianskej, ...ale to je na inú debatu.
Takže, k 25.júnu 2013 - NEDORIEŠENÉ.
25. jún 2013

Peter Bročka

VlaDyka: Súhlasím s Vami. Boli by ste ochotný druhú časť podnetu - ktorá je nedoriešená dať ako nový samostatný podnet? Resp. je aspoň pôvodný rozsah podnetu "zodratý prechod, ktorý nie je vidieť a chýbajúca dopravná značka v jednom smere" vyriešený? Podľa toho zvolíme ďalší postup.
Ďakujem za spoluprácu
25. jún 2013

vlaDyka

2Peter Bročka : Isteže....

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania