Jozefa Cígera Hronského-chodník-bariérový

Zodpovednosť za riešenie: Bánovce nad Bebravou

V riešení
meno
Miroslav 08. februára 2021

Dobrý deň, chcel by som upozorniť na veľmi kriticku situáciu na ulici Hronského s tvorenim kaluži.Tento problém som už od roku 2019 nahlasoval na odbor služieb mestu, kde mi bolo sľúbené tento problém riešiť, drenažou ale nikdy sa to neuskutočnilo. Chodník je ako jedna veľká kaluž. Prechod na parkovisko k autám je bez gumákov nemožný. Kočiarom alebo s dieťaťom sa tadiaľ ísť nedá . Teraz po opakujúcich sa dažďoch sa bahno tvorí bližšie a bližšie pri vchody a vedľajší činžiak. Cez mrazy sa vytvoril niekoľko metrov dlhý nebezpečný ľad. Počas letných mesiacov toto bahno poriadne nevyschne a zase sa tu množia komáre .
Obyvatelia bytovky majú s týmto problem už niekoľko rokov a postupne sa stav zhoršuje.
Za skoré vyriešenie nášho problému Vám ďakujem.

22. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Uvedený problém evidujeme a hľadáme technické riešenie.
Perspektívne sa javia vsakovanie tvárnice, čakáme na cenové ponuky od dodávateľov.
Podľa objemu potrebných financií bude následne stanovený termín realizácie.
Verí že problém vyriešime čo najskôr.
Kto? OSM
Kedy? leto 2021

Ing. Michal Pojtek
vedúci OSM
16. september 2021

Anna N.

Dobrý deň,
ako sa pokračuje v riešení tohto problému?
18. september 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]
05. február 2023

Miroslav

Dobrý deň, Vážený pán primátor, chcel by som Vás poprosiť o akútne riešenie na sídlisku Dubnička - ulica J. C. Hronského 1327. Od roku 2019 som podal niekoľko podnetov, telefonoval som s rôznymi oddeleniami nášho mesta, stretol som sa aj osobne na mieste s kompetentnými osobami, kvôli vznikajúcim kalužiam pred bytovým domov, ktoré sa tiahnu až na parkovisko, kde nie je možne sa dostať k autu po dažďoch. Teraz počas zimných dažďov ostala 1/3 parkoviska nevyužitá keďže je tam minimálne po členky voda. Nehovoriac o tom ,že sú tam aj platené parkovné miesta za ktoré sa platia nemalé peniaze. Parkovisko je tvorene zatrávňovaniami kockami, kde po dažďoch stojí voda a je to všetko tak premáčané, že do auta nastúpite totálne zablatený a mokrý.
Teraz to všetko primrzlo a je tam veľká ľadová plocha. Počas leta sa v tom bahne množia komáre. Je to začarovaný kruh, ktorý by bolo dobre už konečne vyriešiť. Komplet celé parkovisko medzi Hronského a Novomestského je v katastrofálnom stave nehovoriac o vyťaženosti, keď rodičia čakajú deti na parkovisku zo ZUŠ-ky a obyvatelia nemajú kde parkovať a ďalší dosť dôležitý problém je otázka bezpečnosti - nie je tu vybudovaný chodník a ľudia chodia pomedzi auta, aby sa vyhli autám, ktoré idu na poštu poprípade pre deti do ZUŠ-ky. Fotky nebudem posielať myslím si, že by bolo vhodne sa prísť pozrieť osobne a vytvoriť si sám názor - najlepšie po daždi a v popoludňajších hodinách.

S pozdravom

Kellner - zástupca vlastníkov bytov.
05. február 2023

Anna N.

Súhlasím s komentárom vyššie a je pre mňa zarážajúce, že my obyvatelia dotknutých bytových domov nemáme žiadnu informáciu o tom akým spôsobom a v akom čase by sme mohli o čakávať riešenie tohto dlhodobého "havarijného" stavu. Dúfam, že nové vedenie mesta a ako aj členovia mestského zastupiteľstva (predovšetkým za časť Dubnička) nebudú k tomto problému ignorantskí...
Ako uznávam pre deti je to zábava chodiť po kaluziach a šmýkať sa na cca 10 metrov dlhej a 1,5 metra širokej ľadovej ploche... Pre dospelých to však až taká zábava nie je, keď si máme vybrať prejsť cez niekoľko centimetrov hlbokú kaluž vody, alebo ako alternatívu prejsť cez totálne rozmočenú trávnatú plochu - super voľba prísť k autu buď mokrý alebo zablatený... To nespomínam seniorov, pri ktorých by pošmyknutie mohlo mať vážne následky...

Naozaj sa tomuto problému nik kompetentní roky nevenoval a je načase to zmeniť... A rokmi problém nezmyzol, ale naopak naberá na sile.
06. február 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]
09. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Piatok 10.2.2023 bude tvaromiestna obhliadka aktuálneho stavu s návrhom stavebného riešenia.
O ďalšom postupe budeme informovať.

S pozdravom
Kto? Oddelenie životného prostredia, dopravy, obchodu a služieb
Kedy? apríl 2023

Ing. Michal Pojtek
vedúci OSM
03. marec 2023

Miroslav

Chcel by som sa opýtať aký je záver po obhliadke
11. marec 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, pán Miroslav,

samospráva sa vyjadrila v predošlej odpovedi, že bude informovať o následnom postupe v apríli 2023. V prípade, že dovtedy nepríde k informáciám zo strany samosprávy, budeme ich kontaktovať.

Ďakujeme za porozumenie,

Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]
07. január 2024

Peter

Dobrý deň,
Termín apríl 2023 už dávno bol a situácia sa vôbec nevyriešila a časom sa to zhoršuje viac a viac. Viete sa mi k tomu vyjadriť aj s termínom kedy to bude reálne už vykonané lebo sa to už naťahuje cca 5 rokov a nikto s tým nič nikdy neurobil len každý sľubuje že sa to bude robiť. Posledné mesiace sú vydatné dažde a celé to parkovisko je pod vodou je tam problém prejsť.
Neviem či treba osobne napísať nejaký list primátorovi alebo na vyššie územné celky že sa tu už dlhšie roky nič s tým nerobí - len sľubuje, alebo to uverejniť televízii, aby sme už konečne dostali odpoveď na riešenie lebo aspoň im by ste sa museli vyjadriť.
07. január 2024

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Pavla Rachelová
Odkaz pre starostu
[email protected]
08. január 2024

Peter

K nahliadnutiu fotky aby ste videli že tu není možné prejsť k autu, ani parkovať, a niektorí tu majú platené parkovisko za nemalé peniaze.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania