Československej armády-webová stránka mesta-chýbajúce informácie

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Uzavretý
meno
Tomas Teicher 15. septembra 2021

Chýbajúce vybavenie interpelácií - na webstránke mesta chýbajú odpovede na interpelácie, ktoré poslanci zaslali ku rokovaniu MsZ z 22.6.2021. Po tomto zasadnutí sa rokovalo v auguste (mimoriadne) a teraz v septembri. Ani v jednom prípade neboli zverejnené výsledky júnových interpelácií.

17. september 2021

Odpoveď samosprávy

Poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ) majú v zmysle § 25 ods. zák.č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v platnom znení právo interpelovať primátora a členov mestskej rady vo veciach, týkajúcich sa výkonu ich práce. V zmysle § 26 ods. 7 Rokovacieho poriadku MsZ v Banskej Bystrici odpovede na interpelácie sú spracované spravidla do 30 dní vo forme správy, ktorá je poslancom vložená na interné úložisko, o čom budú elektronicky upovedomení príslušným odborným útvarom MsÚ. V zmysle bodu 6 rokovacieho poriadku Správa o vybavovaní interpelácií je následne predložená v samostatnom bode programu poslancom na najbližšom rokovaní MsZ.
Odpovede na interpelácie vznesené na zasadnutí MsZ dňa 22.6.2021 boli poslancom MsZ zaslané elektronicky a následne vložené na interné úložisko.
Správa o vybavení interpelácií vznesených na zasadnutí MsZ dňa 22.06.2021 bola zaradená na návrh poslanca MsZ do programu mimoriadneho zasadnutia MsZ konaného dňa 13.08.2021.
V zmysle § 5 ods. 2 v spojení s ods. 8 zák.č. 211/2000 Zb. o slobodnom prístupe k informáciám a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o slobode informácií) v platnom znení čl. 6 sa na webovom sídle mesta zverejňuje program zasadnutia MsZ. V zmysle § 8 ods. 12 Rokovacieho poriadku sa pozvánka s návrhom programu zverejňuje na úradnej tabuli Mesta a webovom sídle Mesta aspoň 3 kalendárne dni pred konaním zasadnutia a v zmysle § 5 ods. 9 tohto poriadku sa materiály na rokovanie zverejňujú na webovom sídle najneskôr 5 dní pred termínom zasadnutia.
Správa o vybavovaní interpelácií vznesených na zasadnutí MsZ dňa 22.6.2021 nebola v návrhu programu mimoriadneho zasadnutia MsZ, preto nebola zverejnená na webovom sídle MsZ ako súčasť materiálov na rokovanie. Poslancom bola Správa o vybavení interpelácií vznesených na zasadnutí MsZ dňa 22.06.2021 zaslaná a následne bola táto správa po jej zaradení do programu mimoriadneho zasadnutia prerokovaná, o čom svedčí i schválené uznesenie č. 830/2021-MsZ zo dňa 13.08.2021.
V zmysle § 30 ods. 1 Rokovacieho poriadku MsZ v Banskej Bystrici sa všetky materiály z rokovania MsZ archivujú. K týmto materiálom majú prístup všetky právnické a fyzické osoby za dodržania podmienok v zmysle zák. č. 211/2000 Z.z. o slobodnom prístupe k informáciám a o zmene a doplnení niektorých zákonov v platnom znení.

JUDr. Helena Koreňová, Oddelenie organizačné, MsÚ Banská Bystrica
17. september 2021

Tomas Teicher

"...Správa nebola v návrhu programu ..., preto nebola zverejnená... následne bola ...prerokovaná"

V poriadku, ale pre istú systematickosť a dohľadateľnosť mohla byť zverejnená aj spätne ku tomu rokovaniu.

Odpoveď ale akceptujem, a matieriál si budem pýtať prostredníctvom zák. č. 211/2000.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania