Rudohorská-riešenie dopravnej situácie-nedodržiavanie dopravných predpisov

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Vyriešený
meno
Peter 02. januára 2022

Chcel by som poziadat o riesenie dopravnej situacie na prepojeni cesty Javornicka - Rudohorska (vid obrazok a mapa), kde dlhodobo dochadza k porusovaniu predpisov.

Ide o jednosmernu cestu (zdola - hore). Pravidelne sa stava, ze touto cestou chodia auta aj v protismere (najma vo vecernych hodinach) a ohrozuju inych. Zaroven na tejto ceste parkuju auta v protismere (smerom zhora dole na pravom okraji), kedze vecer pri hladani miesta vojdu na cestu do protismeru a tak zaparkuju.

Bolo by fajn vyriesit tento problem bud tak, ze tu budu castejsie kontroly dodrzovania predpisov, alebo zrusit/zmenit smer jednosmerky na danej ceste, aby mohla byt vyuzivana tak, ako ju ludia potrebuju vyuzivat (zrejme sucasny smer nie je vhodny, ked vacsina aut jazdi prave opacnym, zakazanym).

Dakujem

05. január 2022

Peter

Ako som pisal, auta v protismere tam jazdia denne, aj niekolko za den. Aj dnes 5.1.2022 okolo 17.30-17.45 som z okna u znameho videl, ako islo auto v protismere (zhora dolu) a porusovalo predpisy. Po ceste isli aj ludia, este si na nich dovolil ten vodic aj zatrubit....

Dufam, ze sa s tym naozaj nieco bude robit.
08. január 2022

Jozef

Veľmi dobrý podnet, tiež som sa už dlhšie pohrával s myšlienkou ho sem dať. Ani by som nepovedal, že touto cestou chodia autá AJ v protismere, ale dokonca by som povedal, že touto cestou chodia autá LEN v protismere.
10. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Dovoľujeme si Vás informovať, že mestská polícia vykonala v uvedenej lokalite viaceré kontroly, na základe ktorých boli prijaté príslušné zákonné opatrenia.
Príslušníci mestskej polície, v rámci bežného výkonu služby, zabezpečia vykonávanie ďalších kontrol a to v záujme maximálneho eliminovania nežiadúceho správania sa niektorých vodičov. Prípadné zistené porušenia budú riešené v zmysle príslušných zákonov

Mestská polícia
Československej armády 26
974 01 Banská Bystrica
Tel.: +421 48 4330 804
Mail: [email protected]
www.banskabystrica.sk

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.